Vi er stolte af vores nordjyske arv
Rokkedahl er familieejet og ligger i Nordjylland. Her har vi siden 1963 opdrættet kyllinger med fokus på dyrevelfærd og høj kødkvalitet. I dag er vi tredje generation af familien Rokkedahl, der driver landbruget i landsbyen Kølby mellem Nibe og Løgstør.
Hos Rokkedahl er vi er stolte af vores nordjyske arv. Vi lever og ånder for at drive landbrug og opdrætte kyllinger. Og vi har aldrig været i tvivl om, at dyrevelfærd og god kødkvalitet følges ad. Vi tror på, at du får den bedste kylling, når vi selv kan stå inde for opvækst, foder, slagtning – og alle de små detaljer, der tilsammen betyder kvalitet på nordjysk.
Vi er også bevidste om, hvordan vi giver arven videre. Derfor passer vi godt på økosystemet ved at sørge for en bæredygtig drift. Hver dag vil vi gøre tingene bedre end i går. Ikke mindst når det handler om at passe på naturen og de ressourcer, som gør det muligt for generationerne efter os at dyrke jorden.
Vi er stolte af vores nordjyske arv
Rokkedahl er familieejet og ligger i Nordjylland. Her har vi siden 1963 opdrættet kyllinger med fokus på dyrevelfærd og høj kødkvalitet. I dag er vi tredje generation af familien Rokkedahl, der driver landbruget i landsbyen Kølby mellem Nibe og Løgstør.
Hos Rokkedahl er vi er stolte af vores nordjyske arv. Vi lever og ånder for at drive landbrug og opdrætte kyllinger. Og vi har aldrig været i tvivl om, at dyrevelfærd og god kødkvalitet følges ad. Vi tror på, at du får den bedste kylling, når vi selv kan stå inde for opvækst, foder, slagtning – og alle de små detaljer, der tilsammen betyder kvalitet på nordjysk.
Vi er også bevidste om, hvordan vi giver arven videre. Derfor passer vi godt på økosystemet ved at sørge for en bæredygtig drift. Hver dag vil vi gøre tingene bedre end i går. Ikke mindst når det handler om at passe på naturen og de ressourcer, som gør det muligt for generationerne efter os at dyrke jorden.
Vores historie
Rokkedahl fra 1963 til i dag
Vores historie
Rokkedahl fra 1963 til i dag
Med fødderne plantet solidt i den jyske muld
Vi brænder for at udvikle et højkvalitetsprodukt, hvor vi står som stolt afsender. Derfor arbejder vi hver dag for at tilbyde engagerede og madglade danskere et velfærdsprodukt med fokus på dyrevelfærd.
Rokkedahl drives fremad af vores vision om at være fortaler og forgangsvirksomhed for bæredygtighed og dyrevelfærd. Neden for kan du læse mere om hvordan vi arbejder og hvilke værdier, der er kernen i Rokkedahl.
Vores vision og mission
Vores værdier
Omtanke
Vi har respekt for dyr, mennesker, natur og samfund.
Omtanke er fundamentet for et bæredygtigt landbrug med fokus på dyrevelfærd.
Alt sammen med fokus på det gode købmandskab.
Nytænkende
Vores arbejde handler om at se muligheder og være åben over for forandringer. Vi søger brugbare løsninger og arbejder konstruktivt med nye problemer. Vi har modet til at prøve nye ting.
Traditioner skal udfordres, også i landbruget, derfor sætter vi en ære i at tænke både kreativitet og innovation ind i vores arbejde.
Ordentlighed
Vi er ærlige & troværdige.
Vores arbejde bygger på gensidig respekt og tillid hvor vi arbejder åbent og stræber efter at gøre vores bedste.
Vi værdsætter vores partnerskaber og tror på frihed under ansvar.
Kulturen i Rokkedahl er præget af ordentlighed, lige netop derfor er dyrevelfærd og bæredygtighed en del af vores DNA.
Med fødderne plantet solidt i den jyske muld
Vi brænder for at udvikle et højkvalitetsprodukt, hvor vi står som stolt afsender. Derfor arbejder vi hver dag for at tilbyde engagerede og madglade danskere et velfærdsprodukt med fokus på dyrevelfærd.
Rokkedahl drives fremad af vores vision om at være fortaler og forgangsvirksomhed for bæredygtighed og dyrevelfærd. Neden for kan du læse mere om hvordan vi arbejder og hvilke værdier, der er kernen i Rokkedahl.
Vores vision og mission
Vores værdier
Anerkendelser
Økologisk Guld
Til det Økologiske Topmøde i 2019 vandt Rokkedahl Økologisk Guld og blev vinder i kategorien “kød/pålæg” for produktet “udbenede kyllingeoverlår” med de positive ord på vejen “At produktet er udbenet, er desuden en god hjælp i en travl hverdag og giver mange flere anvendelsesmuligheder”. Prisen gives af Økologisk Landsforening, der tildeler priserne til produkter, der er økologiske og opfylder et af FN’s verdensmål. Desuden blev der i 2019 lagt særlig vægt på bæredygtighed. Læs mere om prisen fra Økologisk Landsforening her.
Den Dybe Tallerken
I 2019 vandt Rokkedahl Dansk Fødevare Forums innovationspris, Den Dybe Tallerken. Prisen blev overrakt af Claus Meyer, og i begrundelsen hed det blandt andet ”Rokkedahl tildeles prisen for sit stærke og kontinuerlige fokus på dyrevelfærd, bæredygtig drift og høj kødkvalitet. Ordentlighed kendetegner Rokkedahl, både i forhold til opdræt af kyllinger, hvor der tages udgangspunkt i dyrenes naturlige adfærd, i den innovative tilgang til drift og i forhold til at gøre en langsigtet forskel.” Du kan læse mere om udnævnelsen her.
Årets Dyreven
Rokkedahl blev i 2018 udnævnt som Årets Dyreven af Dyrenes Beskyttelse. I begrundelsen skrev de blandt andet: ”Landmænd kan i dén grad være med til at vise vejen til bedre dyrevelfærd, så det batter for rigtigt mange dyr. Det viser landbrugsfamilien Rokkedahl, som arbejder benhårdt på at forbedre velfærden for slagtekyllinger på deres landbrug i Himmerland.” Vi vandt samtidig titlen som Årets Frontløbere for at gå foran og yde en ekstraordinær indsat i kampen for bedre dyrevelfærd. Du kan læse mere om udnævnelsen på Dyrenes Beskyttelses hjemmeside.
Anerkendelser
Økologisk Guld 2019
Til det Økologiske Topmøde i 2019 vandt Rokkedahl Økologisk Guld og blev vinder i kategorien “kød/pålæg” for produktet “udbenede kyllingeoverlår” med de positive ord på vejen “At produktet er udbenet, er desuden en god hjælp i en travl hverdag og giver mange flere anvendelsesmuligheder”. Prisen gives af Økologisk Landsforening, der tildeler priserne til produkter, der er økologiske og opfylder et af FN’s verdensmål. Desuden blev der i 2019 lagt særlig vægt på bæredygtighed. Læs mere om prisen fra Økologisk Landsforening her.
Den Dybe Tallerken 2019
I 2019 vandt Rokkedahl Dansk Fødevare Forums innovationspris, Den Dybe Tallerken. Prisen blev overrakt af Claus Meyer, og i begrundelsen hed det blandt andet ”Rokkedahl tildeles prisen for sit stærke og kontinuerlige fokus på dyrevelfærd, bæredygtig drift og høj kødkvalitet. Ordentlighed kendetegner Rokkedahl, både i forhold til opdræt af kyllinger, hvor der tages udgangspunkt i dyrenes naturlige adfærd, i den innovative tilgang til drift og i forhold til at gøre en langsigtet forskel.” Du kan læse mere om udnævnelsen her.
Årets Dyreven 2018
Rokkedahl blev i 2018 udnævnt som Årets Dyreven af Dyrenes Beskyttelse. I begrundelsen skrev de blandt andet: ”Landmænd kan i dén grad være med til at vise vejen til bedre dyrevelfærd, så det batter for rigtigt mange dyr. Det viser landbrugsfamilien Rokkedahl, som arbejder benhårdt på at forbedre velfærden for slagtekyllinger på deres landbrug i Himmerland.” Vi vandt samtidig titlen som Årets Frontløbere for at gå foran og yde en ekstraordinær indsat i kampen for bedre dyrevelfærd. Du kan læse mere om udnævnelsen på Dyrenes Beskyttelses hjemmeside.
Rokkedahl Familien 2019
På billedet ses fra venstre:
Mark og Susanne Rokkedahl med sønnen Laurits.
Ulla og Jakob Rokkedahl Poulsen med sønnerne Anders og Lasse samt Ellen (datter af Susanne og Mark)
Jesper Toft Jensen og Anja Møller med sønnerne Alexander og William siddende på traktordækket.
Rokkedahl Familien 2019
På billedet ses fra venstre:
Mark og Susanne Rokkedahl med sønnen Laurits.
Ulla og Jakob Rokkedahl Poulsen med sønnerne Anders og Lasse samt Ellen (datter af Susanne og Mark)
Jesper Toft Jensen og Anja Møller med sønnerne Alexander og William siddende på traktordækket.
Kom og besøg os og vores kyllinger
Vi er stolte af vores gård og den måde, vi opdrætter kyllinger på. Og vi vil rigtig gerne vise det hele frem for alle, der er interesserede. Derfor holder vi åben stald den første lørdag mellem 9-11 i hver måned, hvor alle besøgende kan få en rundvisning, opleve kyllingerne i fri dressur og se dem spise, sandbade og rode i jorden. Der er kaffe på kanden og saftevand til børnene, og man kan få en snak med os om det gode kyllingeliv og hvorfor vi gør, som vi gør.
Rigtig mange voksne og børn har benyttet lejligheden til at besøge vores gård og til at se den særlige måde, vi opdrætter kyllinger på. Har I også lyst til at besøge os i vores besøgsstald kan I sende en mail til booking@rokkedahl.dk for at tilmelde jer. Tilmelding skal ske senest tre dage inden den første lørdag i måneden.
Adressen for besøget er: Nymøllevej 126 B, 9240 Nibe.
NB.
Efter 60 dage skal de økologiske kyllinger slagtes, og staldene klargøres til indsætning af æg. Derfor bruger vi efter slagtningen omkring en uge på at muge ud, vaske, desinficere, lave små reparationer, opvarme, strø, tildele grovfoder, tjekke vand og foderskåle, kalibrere følere, justere computere og så videre. Det betyder der i nogle måneder vil være tomt for kyllinger på grund af klargøring i besøgsstalden.
Da vi planlægger vores produktion ud fra efterspørgslen i butikkerne for at undgå madspild, kan man derfor opleve denne uges klargøring falde oven på en af de første lørdage i måneden. Når man booker sit besøg på booking@rokkedahl.dk, vil man få oplyst hvorvidt det er muligt at besøge vores kyllinger på det efterspurgte tidspunkt.