Der er forskel på kyllinger
– og det kan smages

Her på familien Rokkedahls landbrug i Himmerland, har vi gennem tre generationer opdrættet kyllinger. Hver eneste dag arbejder vi hårdt på at skabe optimale rammer for kyllingernes opvækst. Vi tror på, at de bedste levevilkår skabes med respekt for kyllinger som levende væsener og for deres naturlige adfærd, og at god trivsel også giver den bedste kødkvalitet. Derfor tager vi selv hånd om vores kyllinger fra deres første dag og helt frem til slagtningen, som foregår på vores eget slagteri lige her i Himmerland.

Der er forskel på kyllinger – og det kan smages

Her på familien Rokkedahls landbrug i Himmerland, har vi gennem tre generationer opdrættet kyllinger. Hver eneste dag arbejder vi hårdt på at skabe optimale rammer for kyllingernes opvækst. Vi tror på, at de bedste levevilkår skabes med respekt for kyllinger som levende væsener og for deres naturlige adfærd, og at god trivsel også giver den bedste kødkvalitet. Derfor tager vi selv hånd om vores kyllinger fra deres første dag og helt frem til slagtningen, som foregår på vores eget slagteri lige her i Himmerland.

Vælg dyrevelfærd med hjertet

Fødevarestyrelsens mærkningsordning for dyrevelfærd gælder også for kyllinger. Det betyder, at du kan vælge kyllinger, der er mærket med hhv. et, to og tre hjerter, når du køber ind i supermarkedet. Et hjerte betyder, at kyllingerne har haft bedre forhold end almindelige industrikyllinger. To hjerter betyder, at kyllingerne har endnu bedre forhold og mere plads. Og tre hjerter betyder, at kyllingerne har haft optimale forhold, masser af plads og adgang til udearealer. Du kan læse mere om mærkningsordningen på Fødevarestyrelsens hjemmeside – og behøver vi at skrive, at både vores fritgående og økologiske kyllinger har fuld plade på velfærdsbarometeret?

Vælg dyrevelfærd
med hjertet

Fødevarestyrelsens mærkningsordning for dyrevelfærd gælder også for kyllinger. Det betyder, at du kan vælge kyllinger, der er mærket med hhv. et, to og tre hjerter, når du køber ind i supermarkedet. Et hjerte betyder, at kyllingerne har haft bedre forhold end almindelige industrikyllinger. To hjerter betyder, at kyllingerne har endnu bedre forhold og mere plads. Og tre hjerter betyder, at kyllingerne har haft optimale forhold, masser af plads og adgang til udearealer. Du kan læse mere om mærkningsordningen på Fødevarestyrelsens hjemmeside – og behøver vi at skrive, at både vores fritgående og økologiske kyllinger har fuld plade på velfærdsbarometeret?

Økologisk kylling

At der er forskel på kyllinger, og at forskellen kan smages, er vores økologiske kylling det bedste bevis på. Smag selv. Det er en kylling, som går frit under åben himmerlandsk himmel. For hver kylling er der hele 4 m2 udeareal. Desuden er den opvokset i sit helt eget tempo med adgang til økologisk foder, som vi selv har dyrket på vores egne marker. Økologiske, fritgående kyllinger fra Rokkedahl har 90 % mere staldplads end en typisk konventionel kylling og lever 75 % længere. Anbefales af Dyrenes Beskyttelse.

Økologisk kylling

At der er forskel på kyllinger, og at forskellen kan smages, er vores økologiske kylling det bedste bevis på. Smag selv. Det er en kylling, som går frit under åben himmerlandsk himmel. For hver kylling er der hele 4 m2 udeareal. Desuden er den opvokset i sit helt eget tempo med adgang til økologisk foder, som vi selv har dyrket på vores egne marker. Økologiske, fritgående kyllinger fra Rokkedahl har 90% mere staldplads end en typisk konventionel kylling og lever 75% længere. Anbefales af Dyrenes Beskyttelse.

Fritgående kylling

Vi tror på, at man kan smage på vores fritgående kyllinger, at de har gået rundt og indåndet den friske landluft, samt at de under hele opvæksten har fået vores egen særlige foderblanding. Og du kan selv smage efter. Rokkedahls fritgående kyllinger har haft en naturlig opvækst med adgang til vores arealer i det fri. For hver kylling er der 2,5 m2 udeareal, hvilket betyder, at de har 150% mere plads end en typisk konventionel kylling. Desuden lever de 75% længere. Anbefales af Dyrenes Beskyttelse.

Fritgående kylling

Vi tror på, at man kan smage på vores fritgående kyllinger, at de har gået rundt og indåndet den friske landluft, samt at de under hele opvæksten har fået vores egen særlige foderblanding. Og du kan selv smage efter. Rokkedahls fritgående kyllinger har haft en naturlig opvækst med adgang til vores arealer i det fri. For hver kylling er der 2,5 m2 udeareal, hvilket betyder, at de har 150% mere plads end en typisk konventionel kylling. Desuden lever de 75% længere. Anbefales af Dyrenes Beskyttelse.

Bedre velfærd
1-hjertet kyllinger

1-hjertet kylling fra Rokkedahl er en langsomt voksende race, som går frit rundt i en lys og lun stald, opvarmet med grøn energi på vores bæredygtige landbrug i Himmerland. Varmevekslere holder strøelsen tør og sørger for at godt indeklima, hvilket løfter dyrevelfærden og gør kyllingerne sundere og stærkere. En 1-hjertet kylling har et længere liv end en typisk traditionel kylling. Under hele opvæksten får de vores egen foderblanding. Vi tror på, at ordentligt foder og bedre forhold også giver en bedre smag. Og du kan selv smage efter.

Bedre velfærd

1-hjertet kyllinger

1-hjertet kylling fra Rokkedahl er en langsomt voksende race, som går frit rundt i en lys og lun stald, opvarmet med grøn energi på vores bæredygtige landbrug i Himmerland. Varmevekslere holder strøelsen tør og sørger for at godt indeklima, hvilket løfter dyrevelfærden og gør kyllingerne sundere og stærkere. En 1-hjertet kylling har et længere liv end en typisk traditionel kylling. Under hele opvæksten får de vores egen foderblanding. Vi tror på, at ordentligt foder og bedre forhold også giver en bedre smag. Og du kan selv smage efter.

Traditionelle kyllinger

Rokkedahls traditionelt opdrættede kyllinger går frit rundt i lune stalde, opvarmet med grøn energi på vores bæredygtige landbrug i Himmerland. Varmevekslere holder strøelsen tør, hvilket er godt for kyllingernes trædepuder, og det gode indeklima løfter dyrevelfærden og gør kyllingerne sundere og stærkere.

Traditionelle kyllinger

Rokkedahls traditionelt opdrættede kyllinger går frit rundt i lune stalde, opvarmet med grøn energi på vores bæredygtige landbrug i Himmerland. Varmevekslere holder strøelsen tør, hvilket er godt for kyllingernes trædepuder, og det gode indeklima løfter dyrevelfærden og gør kyllingerne sundere og stærkere.

God trivsel giver bedre kødkvalitet

Her hos Rokkedahl har vi aldrig været i tvivl om, at dyrevelfærd og god kødkvalitet følges ad. Derfor arbejder vi hver eneste dag på at skabe de bedst mulige rammer for kyllingerne, så de kan leve et godt og naturligt kyllingeliv – lige fra det begynder ved klækningen, til det slutter på slagteriet. Vi tror på, at du får den bedste kylling, når vi selv kan stå inde for opvækst, foder, trivsel, transport, slagtemetode og alle de små detaljer, der tilsammen betyder kvalitet på nordjysk.

For kyllingerne betyder det blandt andet: 

God trivsel giver bedre kødkvalitet

Her hos Rokkedahl har vi aldrig været i tvivl om, at dyrevelfærd og god kødkvalitet følges ad. Derfor arbejder vi hver eneste dag på at skabe de bedst mulige rammer for kyllingerne, så de kan leve et godt og naturligt kyllingeliv – lige fra det begynder ved klækningen, til det slutter på slagteriet. Vi tror på, at du får den bedste kylling, når vi selv kan stå inde for opvækst, foder, trivsel, transport, slagtemetode og alle de små detaljer, der tilsammen betyder kvalitet på nordjysk.

For kyllingerne betyder det blandt andet: 

*Rent kød uden antibiotika

Bakterier, som er resistente over for antibiotika, er et voksende problem. Forskere kalder det ligefrem en bombe under menneskehedens sundhed. Derfor skal vi undgå antibiotika, hvor det er muligt – fx når vi fremstiller og indtager fødevarer. Hos Rokkedahl bruger vi som udgangspunkt ingen antibiotika i vores kyllingeopdræt. Så længe, vi har opdrættet økologiske og fritgående kyllinger, har vi ikke haft behov for behandling med antibiotika. Skulle det alligevel ske, vil behandlingen foregå i samråd med en dyrlæge og i overensstemmelse med Fødevarestyrelsens krav til tilbageholdelse inden slagtning. Vi tilsætter i øvrigt heller ikke marinade, lage eller andet til kødet. Så når du køber en kylling fra Rokkedahl, kan du være sikker på, at det er 100 % rent kød – og 100 % god smag.

*Rent kød uden antibiotika

Bakterier, som er resistente over for antibiotika, er et voksende problem. Forskere kalder det ligefrem en bombe under menneskehedens sundhed. Derfor skal vi undgå antibiotika, hvor det er muligt – fx når vi fremstiller og indtager fødevarer. Hos Rokkedahl bruger vi som udgangspunkt ingen antibiotika i vores kyllingeopdræt. Så længe, vi har opdrættet økologiske og fritgående kyllinger, har vi ikke haft behov for behandling med antibiotika. Skulle det alligevel ske, vil behandlingen foregå i samråd med en dyrlæge og i overensstemmelse med Fødevarestyrelsens krav til tilbageholdelse inden slagtning. Vi tilsætter i øvrigt heller ikke marinade, lage eller andet til kødet. Så når du køber en kylling fra Rokkedahl, kan du være sikker på, at det er 100 % rent kød – og 100 % god smag.

Årets dyreven
og vinder af Den Dybe Tallerken

Rokkedahl blev i 2018 udnævnt som Årets Dyreven af Dyrenes Beskyttelse. I begrundelsen skrev de blandt andet: ”Landmænd kan i dén grad være med til at vise vejen til bedre dyrevelfærd, så det batter for rigtigt mange dyr. Det viser landbrugsfamilien Rokkedahl, som arbejder benhårdt på at forbedre velfærden for slagtekyllinger på deres landbrug i Himmerland.” Vi vandt samtidig titlen som Årets Frontløbere for at gå foran og yde en ekstraordinær indsat i kampen for bedre dyrevelfærd. Du kan læse mere om udnævnelsen på Dyrenes Beskyttelses hjemmeside.

I 2019 vandt Rokkedahl Dansk Fødevare Forums innovationspris, Den Dybe Tallerken. Prisen blev overrakt af Claus Meyer, og i begrundelsen hed det blandt andet ”Rokkedahl tildeles prisen for sit stærke og kontinuerlige fokus på dyrevelfærd, bæredygtig drift og høj kødkvalitet. Ordentlighed kendetegner Rokkedahl, både i forhold til opdræt af kyllinger, hvor der tages udgangspunkt i dyrenes naturlige adfærd, i den innovative tilgang til drift og i forhold til at gøre en langsigtet forskel.” Du kan læse mere om udnævnelsen her.

Årets dyreven
og vinder af Den Dybe Tallerken

Rokkedahl blev i 2018 udnævnt som Årets Dyreven af Dyrenes Beskyttelse. I begrundelsen skrev de blandt andet: ”Landmænd kan i dén grad være med til at vise vejen til bedre dyrevelfærd, så det batter for rigtigt mange dyr. Det viser landbrugsfamilien Rokkedahl, som arbejder benhårdt på at forbedre velfærden for slagtekyllinger på deres landbrug i Himmerland.” Vi vandt samtidig titlen som Årets Frontløbere for at gå foran og yde en ekstraordinær indsat i kampen for bedre dyrevelfærd. Du kan læse mere om udnævnelsen på Dyrenes Beskyttelses hjemmeside.

I 2019 vandt Rokkedahl Dansk Fødevare Forums innovationspris, Den Dybe Tallerken. Prisen blev overrakt af Claus Meyer, og i begrundelsen hed det blandt andet ”Rokkedahl tildeles prisen for sit stærke og kontinuerlige fokus på dyrevelfærd, bæredygtig drift og høj kødkvalitet. Ordentlighed kendetegner Rokkedahl, både i forhold til opdræt af kyllinger, hvor der tages udgangspunkt i dyrenes naturlige adfærd, i den innovative tilgang til drift og i forhold til at gøre en langsigtet forskel.” Du kan læse mere om udnævnelsen her.

Et bedre klima for kloden
og kyllingerne

Når vi opdrætter kyllinger hos Rokkedahl, stræber vi efter, at dyrevelfærd går hånd i hånd med omtanke for miljø og klima. Eksempelvis bruger vi udelukkende strøm fra vindmøller til vores stalde og vores slagteri. Staldene er desuden udstyret med moderne varmevekslere. Det sikrer ikke blot kyllingerne et godt indeklima, men reducerer både varmeforbrug og udledning af ammoniak til det omgivende miljø. Og for os selv betyder det, at vi hver dag glæder os til at gå på arbejde.

Et bedre klima for kloden og kyllingerne

Når vi opdrætter kyllinger hos Rokkedahl, stræber vi efter, at dyrevelfærd går hånd i hånd med omtanke for miljø og klima. Eksempelvis bruger vi udelukkende strøm fra vindmøller til vores stalde og vores slagteri. Staldene er desuden udstyret med moderne varmevekslere. Det sikrer ikke blot kyllingerne et godt indeklima, men reducerer både varmeforbrug og udledning af ammoniak til det omgivende miljø. Og for os selv betyder det, at vi hver dag glæder os til at gå på arbejde.

Den gode smag kommer i sidste ende fra en mark

Den gode smag kommer i sidste ende fra en mark

Markbrug
(det gode øko-foder)

Her hos Rokkedahl vil vi ikke gå på kompromis med kødkvalitet og smag. Derfor sørger vi for, at vores kyllinger får det bedst tænkelig foder. Vi er nemlig ikke et sekund i tvivl om, at den foderblanding, vi selv udvikler, er med til at give vores kyllinger en rigtig god smag og en fast struktur i kødet. Og da alle vores marker ligger i og omkring Himmerland, ved vi præcis, hvor det økologiske foder kommer fra, og hvordan afgrøderne er blevet dyrket.

I alt har vi ca. 1.300 hektar (det svarer til næsten 2.000 fodboldbaner!) med hvede, byg, raps, havre, rug, ærter og hestebønner. Vi dyrker jorden økologisk og udnytter halmen til halmballer/siddepinde til kyllingerne samt til opvarmning af staldene, så kyllingerne ikke skal kigge langt efter et godt klima med den helt rigtige temperatur. Gødningen, som giver næring til planterne på markerne, kommer fra kyllingeopdrættet. På den måde sørger vi for et naturlig kredsløb, som er godt for både miljøet og den gode smag.

Markbrug
(det gode øko-foder)

Her hos Rokkedahl vil vi ikke gå på kompromis med kødkvalitet og smag. Derfor sørger vi for, at vores kyllinger får det bedst tænkelig foder. Vi er nemlig ikke et sekund i tvivl om, at den foderblanding, vi selv udvikler, er med til at give vores kyllinger en rigtig god smag og en fast struktur i kødet. Og da alle vores marker ligger i og omkring Himmerland, ved vi præcis, hvor det økologiske foder kommer fra, og hvordan afgrøderne er blevet dyrket.

I alt har vi ca. 1.300 hektar (det svarer til næsten 2.000 fodboldbaner!) med hvede, byg, raps, havre, rug, ærter og hestebønner. Vi dyrker jorden økologisk og udnytter halmen til halmballer/siddepinde til kyllingerne samt til opvarmning af staldene, så kyllingerne ikke skal kigge langt efter et godt klima med den helt rigtige temperatur. Gødningen, som giver næring til planterne på markerne, kommer fra kyllingeopdrættet. På den måde sørger vi for et naturlig kredsløb, som er godt for både miljøet og den gode smag.