Stressfri slagtning
er også dyrevelfærd

Vi kommer ikke udenom det; hvis der skal kylling på middagsbordet, skal den slagtes først. Men når der nu findes moderne metoder, som skåner dyrene imod stress og smerte, hvorfor så ikke benytte dem? Rokkedahls eget slagteri benytter som det første i Danmark en særlig nænsom CO2-bedøvelse af kyllingerne før slagtningen – en metode, der anbefales af Dyrenes Beskyttelse. Også transporttiden fra gård til slagteri betyder noget for stressniveauet. Derfor er slagteriet placeret i lokalområdet tæt på Rokkedahl Landbrugs egne stalde. Det er alt sammen med til at give den gode smag, som kyllinger fra Rokkedahl er kendt for.

Stressfri slagtning er også dyrevelfærd

Vi kommer ikke udenom det; hvis der skal kylling på middagsbordet, skal den slagtes først. Men når der nu findes moderne metoder, som skåner dyrene imod stress og smerte, hvorfor så ikke benytte dem? Rokkedahls eget slagteri benytter som det første i Danmark en særlig nænsom CO2-bedøvelse af kyllingerne før slagtningen – en metode, der anbefales af Dyrenes Beskyttelse. Også transporttiden fra gård til slagteri betyder noget for stressniveauet. Derfor er slagteriet placeret i lokalområdet tæt på Rokkedahl Landbrugs egne stalde. Det er alt sammen med til at give den gode smag, som kyllinger fra Rokkedahl er kendt for.

Tørslagtning giver bedre kødkvalitet

Langt det meste fjerkræ i Danmark bliver vådslagtet – dvs. at man bruger vand til at køle dyrene ned med efter slagtningen. Problemet er ikke kun vandet, som trænger ind i kødet og gør skindet vådt og udelikat – men også at risikoen for spredning af bakterier som salmonella øges. Derfor tørslagter vi kyllingerne på vores eget slagteri i Himmerland. Det er lidt mere omstændeligt, men giver langt bedre kødkvalitet. I stedet for vand bruger vi luft til nedkølingen, og det betyder blandt andet, at kyllingerne får fastere kød og tørt skind, som bliver mere sprødt under tilberedningen.

Tørslagtning giver
bedre kødkvalitet

Langt det meste fjerkræ i Danmark bliver vådslagtet – dvs. at man bruger vand til at køle dyrene ned med efter slagtningen. Problemet er ikke kun vandet, som trænger ind i kødet og gør skindet vådt og udelikat – men også at risikoen for spredning af bakterier som salmonella øges. Derfor tørslagter vi kyllingerne på vores eget slagteri i Himmerland. Det er lidt mere omstændeligt, men giver langt bedre kødkvalitet. I stedet for vand bruger vi luft til nedkølingen, og det betyder blandt andet, at kyllingerne får fastere kød og tørt skind, som bliver mere sprødt under tilberedningen.

Bedre dyrevelfærd på din tallerken

Hos Rokkedahl går vi lidt længere for at opdrætte kyllinger med fokus på dyrevelfærd, høj kødkvalitet og ekstra god smag. Men det er ikke sikkert, du behøver bevæge dig så langt for at købe en af dem. Kyllingerne fra Rokkedahl fås nemlig i mange af landets supermarkeder, samt hos udvalgte restauranter og slagtermestre. Du skal blot se efter det danske flag og statslige dyrevelfærdsmærke.

Hos Rokkedahl er vi stolte over vores samarbejde med De Danske Familiegårde og det glæder os, at velfærdskyllinger dermed får mere plads i køledisken.

Se Rema 1000’s video, hvor Jakob Poulsen fra Rokkedahl fortæller om vores kyllingers velfærd og hvordan de gode levevilkår for kyllingerne gør en verden til forskel for kvaliteten af den kylling, du sætter på bordet.

Samarbejde med Dyrenes Beskyttelse

I 2016 indgik vi en samarbejdsaftale med Dyrenes Beskyttelse, et samarbejde vi er glade og stolte af, da vi begge brænder for at løfte dyrevelfærden i Danmark.

Siden samarbejdets start har vi omlagt en stor del af vores daværende konventionelle produktion til fritgående og økologiske. Derudover har vi med opførslen af vores eget slagteri sikret en kort transporttid og bedre dyrevelfærd i slagteprocessen blandt andet gennem vores CO2 bedøvelse i stedet for strøm.

Med mærket “Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse” er du sikret en kylling, der har haft mere plads, et længere liv og adgang til udearealer. Alle vores fritgående og økologiske kyllinger er ”Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse” og kan købes i dagligvarebutikker landet over.

Bedre dyrevelfærd på din tallerken

Hos Rokkedahl går vi lidt længere for at opdrætte kyllinger med fokus på dyrevelfærd, høj kødkvalitet og ekstra god smag. Men det er ikke sikkert, du behøver bevæge dig så langt for at købe en af dem. Kyllingerne fra Rokkedahl fås nemlig i mange af landets supermarkeder, samt hos udvalgte restauranter og slagtermestre. Du skal blot se efter det danske flag og statslige dyrevelfærdsmærke.

Hos Rokkedahl er vi stolte over vores samarbejde med De Danske Familiegårde og det glæder os, at velfærdskyllinger dermed får mere plads i køledisken.

Se Rema 1000’s video nedenfor, hvor Jakob Poulsen fra Rokkedahl fortæller om vores kyllingers velfærd og hvordan de gode levevilkår for kyllingerne gør en verden til forskel for kvaliteten af den kylling, du sætter på bordet.

Samarbejde med Dyrenes Beskyttelse

I 2016 indgik vi en samarbejdsaftale med Dyrenes Beskyttelse, et samarbejde vi er glade og stolte af, da vi begge brænder for at løfte dyrevelfærden i Danmark.

Siden samarbejdets start har vi omlagt en stor del af vores daværende konventionelle produktion til fritgående og økologiske. Derudover har vi med opførslen af vores eget slagteri sikret en kort transporttid og bedre dyrevelfærd i slagteprocessen blandt andet gennem vores CO2 bedøvelse i stedet for strøm.

Med mærket “Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse” er du sikret en kylling, der har haft mere plads, et længere liv og adgang til udearealer. Alle vores fritgående og økologiske kyllinger er ”Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse” og kan købes i dagligvarebutikker landet over.

Opskrifter med kylling

Vi vil gerne inspirere til lækre retter med kylling, derfor kan du finde et helt univers af forskellige opskrifter i vores opskriftsbank

Opskrifter med kylling

Vi vil gerne inspirere til lækre retter med kylling, derfor kan du finde et helt univers af forskellige opskrifter i vores opskriftsbank

Smiley-ordningen

Smiley-ordningen har eksisteret siden 2001 og har siden da gjort det nemt for forbrugere at få et overblik over virksomheders tag på fødevarereglerne.

Du kan læse hele vores fødevarerapport for Rokkedahl Food ved at klikke neden for.

Kontrolrapport-logo-food

Smiley-ordningen

Smiley-ordningen har eksisteret siden 2001 og har siden da gjort det nemt for forbrugere at få et overblik over virksomheders tag på fødevarereglerne.

Du kan læse hele vores fødevarerapport for Rokkedahl Food ved at klikke neden for.

Kontrolrapport-logo-food