Stressfri slagtning
er også dyrevelfærd

Vi kommer ikke udenom det; hvis der skal kylling på middagsbordet, skal den slagtes først. Men når der nu findes moderne metoder, som skåner dyrene imod stress og smerte, hvorfor så ikke benytte dem? Rokkedahls eget slagteri benytter som det første i Danmark en særlig nænsom CO2-bedøvelse af kyllingerne før slagtningen – en metode, der anbefales af Dyrenes Beskyttelse. Også transporttiden fra gård til slagteri betyder noget for stressniveauet. Derfor er slagteriet placeret i lokalområdet tæt på Rokkedahl Landbrugs egne stalde. Det er alt sammen med til at give den gode smag, som kyllinger fra Rokkedahl er kendt for.

Stressfri slagtning er også dyrevelfærd

Vi kommer ikke udenom det; hvis der skal kylling på middagsbordet, skal den slagtes først. Men når der nu findes moderne metoder, som skåner dyrene imod stress og smerte, hvorfor så ikke benytte dem? Rokkedahls eget slagteri benytter som det første i Danmark en særlig nænsom CO2-bedøvelse af kyllingerne før slagtningen – en metode, der anbefales af Dyrenes Beskyttelse. Også transporttiden fra gård til slagteri betyder noget for stressniveauet. Derfor er slagteriet placeret i lokalområdet tæt på Rokkedahl Landbrugs egne stalde. Det er alt sammen med til at give den gode smag, som kyllinger fra Rokkedahl er kendt for.

Tørslagtning giver bedre kødkvalitet

Langt det meste fjerkræ i Danmark bliver vådslagtet – dvs. at man bruger vand til at køle dyrene ned med efter slagtningen. Problemet er ikke kun vandet, som trænger ind i kødet og gør skindet vådt og udelikat – men også at risikoen for spredning af bakterier som salmonella øges. Derfor tørslagter vi kyllingerne på vores eget slagteri i Himmerland. Det er lidt mere omstændeligt, men giver langt bedre kødkvalitet. I stedet for vand bruger vi luft til nedkølingen, og det betyder blandt andet, at kyllingerne får fastere kød og tørt skind, som bliver mere sprødt under tilberedningen.

Tørslagtning giver
bedre kødkvalitet

Langt det meste fjerkræ i Danmark bliver vådslagtet – dvs. at man bruger vand til at køle dyrene ned med efter slagtningen. Problemet er ikke kun vandet, som trænger ind i kødet og gør skindet vådt og udelikat – men også at risikoen for spredning af bakterier som salmonella øges. Derfor tørslagter vi kyllingerne på vores eget slagteri i Himmerland. Det er lidt mere omstændeligt, men giver langt bedre kødkvalitet. I stedet for vand bruger vi luft til nedkølingen, og det betyder blandt andet, at kyllingerne får fastere kød og tørt skind, som bliver mere sprødt under tilberedningen.

Bedre dyrevelfærd på din tallerken

Hos Rokkedahl går vi lidt længere for at opdrætte kyllinger med fokus på dyrevelfærd, høj kødkvalitet og ekstra god smag. Men det er ikke sikkert, du behøver bevæge dig så langt for at købe en af dem. Kyllingerne fra Rokkedahl fås nemlig i mange af landets supermarkeder, samt hos udvalgte restauranter og slagtermestre. Du skal blot se efter Rokkedahl-logoet.

Hos Rokkedahl er vi stolte over vores samarbejde med De Danske Familiegårde og det glæder os, at velfærdskyllinger dermed får mere plads i køledisken.

Se Rema 1000’s video, hvor Jakob Poulsen fra Rokkedahl fortæller om vores kyllingers velfærd og hvordan de gode levevilkår for kyllingerne gør en verden til forskel for kvaliteten af den kylling, du sætter på bordet.

Bedre dyrevelfærd på din tallerken

Hos Rokkedahl går vi lidt længere for at opdrætte kyllinger med fokus på dyrevelfærd, høj kødkvalitet og ekstra god smag. Men det er ikke sikkert, du behøver bevæge dig så langt for at købe en af dem. Kyllingerne fra Rokkedahl fås nemlig i mange af landets supermarkeder, samt hos udvalgte restauranter og slagtermestre. Du skal blot se efter Rokkedahl-logoet.

Hos Rokkedahl er vi stolte over vores samarbejde med De Danske Familiegårde og det glæder os, at velfærdskyllinger dermed får mere plads i køledisken.

Se Rema 1000’s video nedenfor, hvor Jakob Poulsen fra Rokkedahl fortæller om vores kyllingers velfærd og hvordan de gode levevilkår for kyllingerne gør en verden til forskel for kvaliteten af den kylling, du sætter på bordet.