Stressfri slagtning
er også dyrevelfærd

Vi kommer ikke udenom det; hvis der skal kylling på middagsbordet, skal den slagtes først. Men når der nu findes moderne metoder, som skåner dyrene imod stress og smerte, hvorfor så ikke benytte dem? Rokkedahls eget slagteri benytter som det første i Danmark en særlig nænsom CO2-bedøvelse af kyllingerne før slagtningen – en metode, der anbefales af Dyrenes Beskyttelse. Også transporttiden fra gård til slagteri betyder noget for stressniveauet. Derfor er slagteriet placeret i lokalområdet tæt på Rokkedahl Landbrugs egne stalde. Det er alt sammen med til at give den gode smag, som kyllinger fra Rokkedahl er kendt for.

På vores slagteri bliver kyllingerne halalslagtet. Denne slagtemetode har ingen betydning for dyrevelfærden. Du kan være sikker på, at alle kyllinger fra Rokkedahls slagteri er blevet behandlet med omhu og respekt gennem hele processen.

Stressfri slagtning er også dyrevelfærd

Vi kommer ikke udenom det; hvis der skal kylling på middagsbordet, skal den slagtes først. Men når der nu findes moderne metoder, som skåner dyrene imod stress og smerte, hvorfor så ikke benytte dem?

Rokkedahls eget slagteri benytter som det første i Danmark en særlig nænsom CO2-bedøvelse af kyllingerne før slagtningen – en metode, der anbefales af Dyrenes Beskyttelse. Også transporttiden fra gård til slagteri betyder noget for stressniveauet. Derfor er slagteriet placeret i lokalområdet tæt på Rokkedahl Landbrugs egne stalde. Det er alt sammen med til at give den gode smag, som kyllinger fra Rokkedahl er kendt for.

På vores slagteri bliver kyllingerne halalslagtet. Denne slagtemetode har ingen betydning for dyrevelfærden. Du kan være sikker på, at alle kyllinger fra Rokkedahls slagteri er blevet behandlet med omhu og respekt gennem hele processen.

Luftkøling sikrer den gode kødkvalitet

Når vi slagter kyllinger på vores eget slagteri i Himmerland, benytter vi os af luftkøling. Det betyder, at vi i stedet for vand bruger luft til at køle dyrene ned efter slagtningen.

En af fordelene ved luftkøling er, at skindet forbliver tørt. Dette sikrer, at skindet bliver mere sprødt under tilberedningen. Den nænsomme nedkøling med luft sikrer også, at vi bevarer kødets gode smag og konsistens.

Luftkøling sikrer
den gode kødkvalitet

Når vi slagter kyllinger på vores eget slagteri i Himmerland, benytter vi os af luftkøling. Det betyder, at vi i stedet for vand bruger luft til at køle dyrene ned efter slagtningen.

En af fordelene ved luftkøling er, at skindet forbliver tørt. Dette sikrer, at skindet bliver mere sprødt under tilberedningen. Den nænsomme nedkøling med luft sikrer også, at vi bevarer kødets gode smag og konsistens.

Bedre dyrevelfærd på din tallerken

Hos Rokkedahl går vi lidt længere for at opdrætte kyllinger med fokus på dyrevelfærd, høj kødkvalitet og ekstra god smag. Men det er ikke sikkert, du behøver bevæge dig så langt for at købe en af dem. Kyllingerne fra Rokkedahl fås nemlig i mange af landets supermarkeder, samt hos udvalgte restauranter og slagtermestre. Du skal blot se efter det danske flag og statslige dyrevelfærdsmærke.

Samarbejde med Dyrenes Beskyttelse

I 2016 indgik vi en samarbejdsaftale med Dyrenes Beskyttelse, et samarbejde vi er glade og stolte af, da vi begge brænder for at løfte dyrevelfærden i Danmark.

Siden samarbejdets start har vi omlagt en stor del af vores daværende konventionelle produktion til fritgående og økologiske. Derudover har vi med opførslen af vores eget slagteri sikret en kort transporttid og bedre dyrevelfærd i slagteprocessen blandt andet gennem vores CO2 bedøvelse i stedet for strøm.

Med mærket “Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse” er du sikret en kylling, der har haft mere plads, et længere liv og adgang til udearealer. Alle vores fritgående og økologiske kyllinger er ”Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse” og kan købes i dagligvarebutikker landet over.

Bedre dyrevelfærd på din tallerken

Hos Rokkedahl går vi lidt længere for at opdrætte kyllinger med fokus på dyrevelfærd, høj kødkvalitet og ekstra god smag. Men det er ikke sikkert, du behøver bevæge dig så langt for at købe en af dem. Kyllingerne fra Rokkedahl fås nemlig i mange af landets supermarkeder, samt hos udvalgte restauranter og slagtermestre. Du skal blot se efter det danske flag og statslige dyrevelfærdsmærke.

Samarbejde med Dyrenes Beskyttelse

I 2016 indgik vi en samarbejdsaftale med Dyrenes Beskyttelse, et samarbejde vi er glade og stolte af, da vi begge brænder for at løfte dyrevelfærden i Danmark.

Siden samarbejdets start har vi omlagt en stor del af vores daværende konventionelle produktion til fritgående og økologiske. Derudover har vi med opførslen af vores eget slagteri sikret en kort transporttid og bedre dyrevelfærd i slagteprocessen blandt andet gennem vores CO2 bedøvelse i stedet for strøm.

Med mærket “Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse” er du sikret en kylling, der har haft mere plads, et længere liv og adgang til udearealer. Alle vores fritgående og økologiske kyllinger er ”Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse” og kan købes i dagligvarebutikker landet over.

Vælg dyrevelfærd med hjertet

Fødevarestyrelsens mærkningsordning for dyrevelfærd gælder også for kyllinger. Det betyder, at du kan vælge kyllinger, der er mærket med hhv. et, to og tre hjerter, når du køber ind i supermarkedet. Et hjerte betyder, at kyllingerne har haft bedre forhold end almindelige industrikyllinger. To hjerter betyder, at kyllingerne har endnu bedre forhold og mere plads. Og tre hjerter betyder, at kyllingerne har haft optimale forhold, masser af plads og adgang til udearealer. Du kan læse mere om mærkningsordningen på Fødevarestyrelsens hjemmeside – og behøver vi at skrive, at både vores fritgående og økologiske kyllinger har fuld plade på velfærdsbarometeret?

Økologisk kylling

At der er forskel på kyllinger, og at forskellen kan smages, er vores økologiske kylling det bedste bevis på. Smag selv. Det er en kylling, som går frit under åben himmerlandsk himmel. For hver kylling er der hele 4 m2 udeareal. Desuden er den opvokset i sit helt eget tempo med adgang til økologisk foder, som vi selv har dyrket på vores egne marker. Økologiske, fritgående kyllinger fra Rokkedahl har 90 % mere staldplads end en typisk konventionel kylling og lever 75 % længere. Anbefales af Dyrenes Beskyttelse.

Fritgående kylling

Vi tror på, at man kan smage på vores fritgående kyllinger, at de har gået rundt og indåndet den friske landluft, samt at de under hele opvæksten har fået vores egen særlige foderblanding. Og du kan selv smage efter. Rokkedahls fritgående kyllinger har haft en naturlig opvækst med adgang til vores arealer i det fri. For hver kylling er der 1 m2 udeareal, hvilket betyder, at de har mere plads end en typisk konventionel kylling. Desuden lever de 75% længere. Anbefales af Dyrenes Beskyttelse.

Bedre velfærd

1-hjertet kylling

1-hjertet kylling fra Rokkedahl er en langsomt voksende race, som går frit rundt i en lys og lun stald, opvarmet med grøn energi på vores bæredygtige landbrug i Himmerland. Varmevekslere holder strøelsen tør og sørger for at godt indeklima, hvilket løfter dyrevelfærden og gør kyllingerne sundere og stærkere. En 1-hjertet kylling har et længere liv end en typisk traditionel kylling. Under hele opvæksten får de vores egen foderblanding. Vi tror på, at ordentligt foder og bedre forhold også giver en bedre smag. Og du kan selv smage efter.

Konventionel kylling

Rokkedahls traditionelt opdrættede kyllinger går frit rundt i lune stalde, opvarmet med grøn energi på vores bæredygtige landbrug i Himmerland. Varmevekslere holder strøelsen tør, hvilket er godt for kyllingernes trædepuder, og det gode indeklima løfter dyrevelfærden og gør kyllingerne sundere og stærkere.

Opskrifter med kylling

Vi vil gerne inspirere til lækre retter med kylling, derfor kan du finde et helt univers af forskellige opskrifter i vores opskriftsbank

Opskrifter med kylling

Vi vil gerne inspirere til lækre retter med kylling, derfor kan du finde et helt univers af forskellige opskrifter i vores opskriftsbank

Smiley-ordningen

Smiley-ordningen har eksisteret siden 2001 og har siden da gjort det nemt for forbrugere at få et overblik over virksomheders tag på fødevarereglerne.

Du kan læse hele vores fødevarerapport for Rokkedahl Food ved at klikke neden for.

Kontrolrapport-logo-food

Smiley-ordningen

Smiley-ordningen har eksisteret siden 2001 og har siden da gjort det nemt for forbrugere at få et overblik over virksomheders tag på fødevarereglerne.

Du kan læse hele vores fødevarerapport for Rokkedahl Food ved at klikke neden for.

Kontrolrapport-logo-food