Perlepilaf med kylling

Perlepilaf er et enkelt og hurtigt måltid, med gode næringstoffer til de kolde tider. Kan laves på under 30 minutter til de dage, det gerne må være nemt.

30 minutter

2-3 personer

Tip: hjemmelavet hønsebouillon smager fantastisk og er nemt at lave selv! Ved at købe en hel kylling, kan du dele den efter behov og samtidig udnytte hele kyllingen og al smagen, der gemmer sig i skroget.

Ingredienser

  • 2 dl perlebyg
  • 2½ dl hønsebouillon
  • 1 pakke brystfilet, 260 g
  • 1 porre
  • 2 stilke bladselleri
  • 200 g rosenkål
  • olivenolie
  • 1-2 spsk grøn pesto
  • salt, peber
  • evt. lidt revet parmesan

Fremgangsmåde

  1. Bring perlebyg og hønsebouillon i kog, tilsæt brystfilet og lad det koge under låg i ca. 12 min.
  2. Snit porren fint og skyl godt.
  3. Snit bladsellerien.
  4. Skær stokken af rosenkålen, kasser de yderste grimme blade og pil så mange flotte blade af som muligt.
  5. Skær resten af rosenkålen i skiver.
  6. Lynsteg grøntsagerne i olivenolie ved god varme 2-3 min., så de stadig har bid.
  7. Hæld bouillonen fra perlebyggen, pluk fileterne i mindre stykker og kom det ved grøntsagerne sammen med pesto.
  8. Bland og varm det godt igennem og smag til med salt og peber.
  9. Server straks evt. med et drys revet parmesan.