Fuldkornspizza med grillet kylling og sprødt grønt

Den perfekte ret til både kolde og varme aftener. Pizzaen kan laves både i ovn og på grillen og så smager den himmelsk!

90 minutter

4 personer

Tip: Har du rester af kylling fra dagen før? Perfekt! Steg eller grill blot gårsdagens kylling og kom på pizzaen sammen med grøntsagerne. Du kan også marinere stykkerne med chili for et ekstra strejf af hede.

Fuldkornspizza med grillet kylling og sprødt grønt

Den perfekte ret til både kolde og varme aftener. Pizzaen kan laves både i ovn og på grillen og så smager den himmelsk!

90 minutter

4 personer

Tip: Har du rester af kylling fra dagen før? Perfekt! Steg eller grill blot gårsdagens kylling og kom på pizzaen sammen med grøntsagerne. Du kan også marinere stykkerne med chili for et ekstra strejf af hede.

Ingredienser

Fuldkornspizza:

  • 15 g gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 1 tsk salt
  • 300 g fuldkornshvedemel
  • 400-500 g hvedemel
  • 1 spsk olivenolie

Fyld:

  • 200-300g kyllingebryst
  • 1 agurk
  • 1 gul squash
  • 1 grøn squash
  • 3 gulerødder
  • 1 fennikel
  • ½ citron

Fremgangsmåde

Pizza:

  1. Opløs gæren i vandet
  2. Tilsæt salt, og rør mel og olie i.
  3. Ælt godt på bordet og lad den hæve mindst en times tid, og gerne længere, ved stuetemperatur.
  4. Når dejen er rullet ud, så kan du jo ligge dem på bagepapir i lag, ca. 5 stk. Laver du ekstra, kan man pakke dem ind i film og putte dem på frost, så har du altid din egen pizza lige ved hånden.
  5. Grilles lige på begge sider i alt 10-15 min. (eller bages i en forvarmet ovn ved 220 grader). Det er rigtig vigtig, når man laver pizzaen på grillen, at dejen er helt tør, ellers vil den brænde fast på risten.
  6. Bunden kan med tomatpesto eller andet sjovt, husk at bunden skal være tynd, og bages til de er sprøde.

Fyld:

  1. Grøntsagerne skæres i stykker eller strimler alt efter, hvad du har lyst til og de grilles alle på grillen.
  2. Kyllingebrystet grilles ca. 15 min og skæres derefter i skiver.
  3. Kom fyldet på pizzaen.

Hvis du ikke har tid til at starte op i grillen, kan det hele laves i ovnen eller på en pande.