Pot Au Feu
Direkte oversat – gryde over ild. Vores version af Pot au Feu er lavet på en hel kylling i en stegeso. Derudover er den lavet med en masse farverigt grønt. Lækker fransk mad for hele familien.
60 minutter
4 personer
Tip: Efter parteringen af kyllingen, kan du gemme skroget til at koge fond på. Fond kan bruges til alverdens ting, bl.a. suppe og tarteletter!
Ingredienser
- 300 g. blandet grønt efter hvad du kan lide. Her er der brugt ½ spidskål, 1 porrer, 1 fennikel, ½ gul bede og ½ bolsjebede.
- 3 håndfulde basilikum
- 3 kviste løvstikke
- 1400g hel kylling – du kan også købe færdiglavet pakker med vinger, under- og overlår i stedet.
- 100g bacon
- Salt og hvid knust peber
- 2 dl. vand
- 2 dl. æblemost
Fremgangsmåde
- Parter kylling efter de ønskede størrelser. Vi anbefaler at dele efter vinger, under- og overlår og brystfilet.
- Steg kyllingen med skindet ned af i bunden af stegesoen i 5 minutter på middel til høj varme
- Tag kyllingen op af gryden og steg bacon i kyllingefedet. Tag bacon op og afdryp på papir.
- Hæld eventuel kyllinge- og baconfedt fra.
- Det blandede grønt, basilikum og løvstikke kommes i bunden af stegesoen.
- Ovenpå lægges bacon, kylling og drysses med salt og peber .
- Tilsæt vand og æblemost.
- Sæt i ovnen på 200 grader i 30 minutter
- Kan spises som den er, eller serveres med ristede kartofler, groft brød eller andet.