Pot Au Feu

Direkte oversat – gryde over ild. Vores version af Pot au Feu er lavet på en hel kylling i en stegeso. Derudover er den lavet med en masse farverigt grønt. Lækker fransk mad for hele familien.

60 minutter

 4 personer

Tip: Efter parteringen af kyllingen, kan du gemme skroget til at koge fond på. Fond kan bruges til alverdens ting, bl.a. suppe og tarteletter!

Ingredienser

  • 300 g. blandet grønt efter hvad du kan lide. Her er der brugt ½ spidskål,  1 porrer, 1 fennikel, ½ gul bede og ½ bolsjebede.
  • 3 håndfulde basilikum
  • 3 kviste løvstikke
  • 1400g hel kylling – du kan også købe færdiglavet pakker med vinger, under- og overlår i stedet.
  • 100g bacon
  • Salt og hvid knust peber
  • 2 dl. vand
  • 2 dl. æblemost

Fremgangsmåde

  1. Parter kylling efter de ønskede størrelser. Vi anbefaler at dele efter vinger, under- og overlår og brystfilet.
  2. Steg kyllingen med skindet ned af i bunden af stegesoen i 5 minutter på middel til høj varme
  3. Tag kyllingen op af gryden og steg bacon i kyllingefedet. Tag bacon op og afdryp på papir.
  4. Hæld eventuel kyllinge- og baconfedt fra.
  5. Det blandede grønt, basilikum og løvstikke kommes i bunden af stegesoen.
  6. Ovenpå lægges bacon, kylling og drysses med salt og peber .
  7. Tilsæt vand og æblemost.
  8. Sæt i ovnen på 200 grader i 30 minutter
  9. Kan spises som den er, eller serveres med ristede kartofler, groft brød eller andet.