Estragonlår med
bagte gulerødder, linser & kål
Saftige smagfulde lår med nordens bedste grøntsager. En nem opskrift hele familien vil elske!
60 minutter
4 personer
Tip: Er I flere til middag end antaget? Del blot over og underlår over, og tilføj flere grøntsager og linser i retten.
Ingredienser
- 1 pakke hele kyllingelår, ca. 800g
- 1 økologisk citron
- 1 lille bdt. frisk estragon eller 1 spsk tørret
- ½ kg gulerødder ikke for grove
- 25 g smeltet smør
- salt, peber
- 200 g grønne linser
- 1 lille savojkål
Fremgangsmåde
- Rids kyllingen og læg den i et ovnfast fad.
- Krydr med revet citronskal, lidt citronsaft samt estragon
- Dryp lårene med smeltet smør, krydr med salt og peber og bag lårene i ovnen ved 200°C i 25 min.
- Skræl gulerødderne, flæk de tykkeste på langs og læg dem imellem lårene. Bag dem endnu 20-25 min.
- Kog linserne møre i letsaltet vand i 15 min.
- Snit savojkålen groft og blancher den i letsaltet vand i ca. 3 min., så den stadig har bid.
- Anret savojkålen på tallerkenerne og drys med linser.
- Læg lår og gulerødder oven på og dryp med lidt af estragonsmørret fra fadet.
- Server gerne med groft brød.