Estragonlår med

bagte gulerødder, linser & kål

Saftige smagfulde lår med nordens bedste grøntsager. En nem opskrift hele familien vil elske!

60 minutter

 4 personer

Tip:  Er I flere til middag end antaget? Del blot over og underlår over, og tilføj flere grøntsager og linser i retten.

Billede af estragonlår

Ingredienser

  • 1 pakke hele kyllingelår, ca. 800g
  • 1 økologisk citron
  • 1 lille bdt. frisk estragon eller 1 spsk tørret
  • ½ kg gulerødder ikke for grove
  • 25 g smeltet smør
  • salt, peber
  • 200 g grønne linser
  • 1 lille savojkål

Fremgangsmåde

  1. Rids kyllingen og læg den i et ovnfast fad.
  2. Krydr med revet citronskal, lidt citronsaft samt estragon
  3. Dryp lårene med smeltet smør, krydr med salt og peber og bag lårene i ovnen ved 200°C i 25 min.
  4. Skræl gulerødderne, flæk de tykkeste på langs og læg dem imellem lårene. Bag dem endnu 20-25 min.
  5. Kog linserne møre i letsaltet vand i 15 min.
  6. Snit savojkålen groft og blancher den i letsaltet vand i ca. 3 min.,  så den stadig har bid.
  7. Anret savojkålen på tallerkenerne og drys med linser.
  8. Læg lår og gulerødder oven på og dryp med lidt af estragonsmørret fra fadet.
  9. Server gerne med groft brød.