Paneret underlår med kålsalat

Sprøde kyllingelår med en farverig sanseoplevelse for øjnene. En opskrift både I og børnene vil elske!

60 minutter

 4 personer

Tip: Har du kun et helt lår? Del låret i under- og overlår og brug samme fremgangsmåde som i opskriften.

Ingredienser

Kyllingelår:

  • 700 g underlår
  • 1 spsk paprika
  • 1 tsk hvidløgssalt
  • 2 tsk tørret timian
  • 50 g rasp
  • 50 g hakkede mandler
  • 1 sammenpisket æg

Salat:

  • 1/2 spidskål, gerne rødt (kan erstattes af hvidkål alt efter sæson)
  • 2 æbler
  • revet citronskal og saft af 1 citron
  • 3 spsk rapsolie
  • 100 g mandler
  • 1 spsk olie
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

  1. Bland paprika, hvidløgssalt, timian, rasp og hakkede mandler.
  2. Pensl kyllingeunderlårene i ægget og vend dem i raspblandingen.
  3. Læg lårene på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg lårene i en forvarmet ovn i ca. 40 min. ved 200 grader.
  4. Skyl kål og æbler og snit dem fint
  5. Bland en dressing af rapsolie og citronskal og citronsaft.
  6. Hak mandlerne groft og rist dem let i lidt olie og salt.
  7. Vend kålen, æblerne og mandlerne med dressingen.
  8. Server kålsalaten til kyllingelårene sammen med groft brød.