Italiensk chili-rosmarin kylling
Mærk heden, krydderierne og det saftige kyllingekød i denne skønne ret med grillet kylling.
60 minutter
4 personer
Tip: Styrken reguleres nemt med mængden af chili. Prøv også at erstatte chili med 1 tsk røget og 1 tsk sød paprika samt rosmarin med timian. Så bliver smagen mere spansk – og lidt mindre temperamentsfuld. Gem eventuelle rester til at lave en skøn salat dagen efter til madpakke!
Ingredienser
- 1 hel kylling ca. 1400 g
- Salt
- 1-2 tørrede chilier
- 1 rosmarinkvist
- 3 fed hvidløg
- 1/2 økologisk citron
- Olivenolie
Tilbehør: ristet focaccia brød eller ovnstegt rosmarinkartofler samt salat
Fremgangsmåde
- Klip rygbenet af kyllingen, læg den på skærebrættet og tryk den flad.
- Skær et par dybe rids på låret både under og overlår.
- Stik et par metalspyd igennem kyllingen så den forbliver flad og lår samt vinge holdes på plads.
- Gnid den med salt.
- Fin del chili, rosmarinnåle, hvidløg og citronskal og gnid kyllingen godt med blandingen.
- Dryp med citronsaft og olivenolie og steg den i ovnen liggende på en rist over en bradepande eller på grillen.
- Kyllingen er stegt når kødsaften ved prik ved låret er klar.
- Server med brød og salat.