Italiensk chili-rosmarin kylling

Mærk heden, krydderierne og det saftige kyllingekød i denne skønne ret med grillet kylling.

60 minutter

4 personer

Tip: Styrken reguleres nemt med mængden af chili. Prøv også at erstatte chili med 1 tsk røget og 1 tsk sød paprika samt rosmarin med timian. Så bliver smagen mere spansk – og lidt mindre temperamentsfuld. Gem eventuelle rester til at lave en skøn salat dagen efter til madpakke!

chili-rosmarin grillet kylling

Ingredienser

  • 1 hel kylling ca. 1400 g
  • Salt
  • 1-2 tørrede chilier
  • 1 rosmarinkvist
  • 3 fed hvidløg
  • 1/2 økologisk citron
  • Olivenolie

Tilbehør: ristet focaccia brød eller ovnstegt rosmarinkartofler samt salat

Fremgangsmåde

  1. Klip rygbenet af kyllingen, læg den på skærebrættet og tryk den flad.
  2. Skær et par dybe rids på låret både under og overlår.
  3. Stik et par metalspyd igennem kyllingen så den forbliver flad og lår samt vinge holdes på plads.
  4. Gnid den med salt.
  5. Fin del chili, rosmarinnåle, hvidløg og citronskal og gnid kyllingen godt med blandingen.
  6. Dryp med citronsaft og olivenolie og steg den i ovnen liggende på en rist over en bradepande eller på grillen.
  7. Kyllingen er stegt når kødsaften ved prik ved låret er klar.
  8. Server med brød og salat.