Kyllingelår med solbærbarbecue
Sommer møder efterårets skønne rodfrugter i denne lækre barbecue med solbær!
60 minutter
4 personer
Tip: resterne af sovs og kød passer perfekt i en sandwich eller sammen med salat dagen efter.
Kyllingelår med solbærbarbecue
Sommer møder efterårets skønne rodfrugter i denne lækre barbecue med solbær!
60 minutter
4 personer
Tip: resterne af sovs og kød passer perfekt i en sandwich eller sammen med salat dagen efter.
Ingredienser
- 4 hele lår
- 1 spsk. barbecuekrydderi
- 2 spsk. barbecuesauce (se opskrift)
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. salt
- 1 kg blandet rodfrugter
- Salt, peber
Solbær barbecuesauce:
- 2 fed knust hvidløg
- 1 spsk. frisk revet ingefær
- 1 tsk. sambal oelek
- 1 dl koncentreret
- solbærsaft
- 1 dl mørk sirup
- ½ dl eddike
- ¼ liter ketchup
- Salt, peber
Fremgangsmåde
- Start med barbecuesaucen – bring hvidløg, ingefær, chili, solbærsaft, sirup, eddike og ketchup i kog i en gryde og lad det simre ved svag varme til konsistensen er jævn og tyk.
- Smag til med salt og peber og vurder, om den skal have mere chili.
- Rør barbecuekrydderi, barbecuesauce, olie og salt sammen.
- Vend lårene i blandingen og læg dem i et ovnfast fad.
- Sæt fadet i ovnen ved 175°C i 15 min.
- Tag fadet ud, læg rodfrugter skåret i mindre stykker ved og krydr med salt og peber. Sæt fadet tilbage i ovnen i ca. 3o min.
- Vend rodfrugterne og lårene i stegeskyen et par gange.
- Server resten af saucen til lårene og rodfrugterne og suppler evt. med en skål salat eller groft brød.