Kyllingelår med solbærbarbecue

Sommer møder efterårets skønne rodfrugter i denne lækre barbecue med solbær!

60 minutter

4 personer

Tip: resterne af sovs og kød passer perfekt i en sandwich eller sammen med salat dagen efter.

Kyllingelår med solbærbarbecue

Sommer møder efterårets skønne rodfrugter i denne lækre barbecue med solbær!

60 minutter

4 personer

Tip: resterne af sovs og kød passer perfekt i en sandwich eller sammen med salat dagen efter.

Ingredienser

  • 4 hele lår
  • 1 spsk. barbecuekrydderi
  • 2 spsk. barbecuesauce (se opskrift)
  • 1 spsk. olie
  • 1 tsk. salt
  • 1 kg blandet rodfrugter
  • Salt, peber

Solbær barbecuesauce:

  • 2 fed knust hvidløg
  • 1 spsk. frisk revet ingefær
  • 1 tsk. sambal oelek
  • 1 dl koncentreret
  • solbærsaft
  • 1 dl mørk sirup
  • ½ dl eddike
  • ¼ liter ketchup
  • Salt, peber

Fremgangsmåde

  1. Start med barbecuesaucen – bring hvidløg, ingefær, chili, solbærsaft, sirup, eddike og ketchup i kog i en gryde og lad det simre ved svag varme til konsistensen er jævn og tyk.
  2. Smag til med salt og peber og vurder, om den skal have mere chili.
  3. Rør barbecuekrydderi, barbecuesauce, olie og salt sammen.
  4. Vend lårene i blandingen og læg dem i et ovnfast fad.
  5. Sæt fadet i ovnen ved 175°C i 15 min.
  6. Tag fadet ud, læg rodfrugter skåret i mindre stykker ved og krydr med salt og peber. Sæt fadet tilbage i ovnen i ca. 3o min.
  7. Vend rodfrugterne og lårene i stegeskyen et par gange.
  8. Server resten af saucen til lårene og rodfrugterne og suppler evt. med en skål salat eller groft brød.