Coq-au-vin

Efterårskylling med knækkede hvedekerner og salat. Perfekt til både hverdag og fest. Retten kan nemt tilpasses flere gæster, ved at tilføje mere grønt til retten.

90 minutter

4-6 personer

Tip: Gem kyllingeskroget i fryseren og kog fond på den. Fonden kan bruges til både suppe og som smagsgiver i gryderetter.

Ingredienser

  • En hel kylling
  • 2 zittauerløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bdt. timian
  • 1 bdt. persille
  • 100 g bacontern
  • 1 knoldselleri
  • 5 gulerødder
  • 3 blade laurbær blade
  • ½ flaske rødvin
  • 1 spsk. hele sorte peber
  • 50 g smør

Hvedekernesalat

  • 1 stort salathoved
  • 1 rabarberstængel
  • 100 g knækkede hvedekerner
  • 1 dl æblecider
  • 100 g mandler

Fremgangsmåde

Coq au vin
  1. Start med at dele kyllingen ved at skære ned langs ryggen og dele kyllingen i to, fjern herefter vingerne. Del låret i to og det samme med brystet. Gør det for begge sider af kyllingen således du ender med ti stykker i alt.
  2. Find en stor gryde og kom lidt olie i sammen med en klat smør. Når det er varmt bruner du kyllingestykkerne af på alle sider og tilsætter bacon.
  3. Skær løg i både og gulerødder i skiver og kom begge op i gryden. Tilsæt hvidløg og rist det hele uden det tager farve.
  4. Tilsæt 1L vand og ½ flaske rødvin. Tilsæt herefter laurbærblade og sort peber. Kom derefter låg på og lad det simre ved medium varme i 35-45 minutter.

Hvedekernesalat

  1. Sæt vand over i endnu en gryde med rigeligt salt og tilsæt de knækkede hvedekerner. Lad dem koge i 20-25 minutter.
  2. Si vandet fra hvedekernerne og kom kernerne i en skål hvorefter de overhældes med æblecider, friskhakket persille, en håndfuld mandler samt salt og peber.
  3. Skær salaten i passende størrelse, stort og småt er lige godt. Fordel i en skål.
  4. Rengør rabarberen og skær i små strimler a la tændstikker. Placer dem rå på salaten og drys med lidt olivenolie og groft salt.

Udviklet og ejet af Landbrug og Fødevarer.

I tvivl om hvordan du parterer en kylling?

Når man kan partere en kylling rigtigt, åbner der sig et hav af muligheder. Se videoen neden for og bliv helt skarp på de forskellige teknikker og tricks, der er værd at vide.

I tvivl om hvordan man parterer en kylling?

Når man kan partere en kylling rigtigt, åbner der sig et hav af muligheder. Se videoen neden for og bliv helt skarp på de forskellige teknikker og tricks, der er værd at vide.

Udviklet og ejet af Landbrug og Fødevarer.