Grillet kyllingebryst med fennikel

En simpel og nem løsning til aftensmaden

45 minutter

4 personer

Tip: Har du rester af fennikelsalat og kylling, kan det bruges på madpakke dagen efter

Grillet kyllingebryst med fennikel

En simpel og nem løsning til aftensmaden

45 minutter

4 personer

Tip: Har du rester af fennikelsalat og kylling, kan det bruges på madpakke dagen efter

Ingredienser

  • 4 kyllingebryster
  • 600 g nye kartofler
  • 100 g bacon
  • 2-3 dl fromage frais (kan erstattes af creme fraiche eller græsk yoghurt)
  • salt og peber
  • 1 fennikel
  • ½ citron
  • en håndfuld mandler

Fremgangsmåde

Fennikelsalat:

  1. Snit dit fennikel i små skriver fra top til bund.
  2. ½ dl. Vand bringes i kog i en gryde og tages af varmen. Oprøres  med 1 spsk. Sukker, saft fra 1/2 citron og lidt fintrevet citronskal, og lidt olie.
  3. Fennikel kommes i og trækker ca. 25-30 minutter og smages til med salt og peber.

Kylling og kartofler

  1. Kog de nye kartofler i let saltet vand til de er møre.
  2. I mens kartoflerne koges ristes bacon på panden
  3. Grill kyllingebrysterne på grillen, når de er færdige og kartoflerne er kogt, deler du kyllingebryst i 4 stykker.
  4. Ovenpå de nye kartofler kommer du noget fromage frais tilsat salt og peber og drysser med baconen.
  5. Fennikelsalaten lægges også på tallerkenen med mandler og vupti, så er det hele klar.