Grydestegt kylling med stikkelsbærkompot
Lækker hel kylling til familien! Et måltid der kan mætte mange.
75 minutter
4 personer
Tip: er der små stykker kød tilbage? Perfekt! Brug resterne i en hønsesalat eller på rugbrød i madpakken.
Ingredienser
- 1 hel kylling ca. 1400 g
- Salt, peber
- 1 bdt. persille
- Margarine el. smør
- ½ dl æblemost
- ½ tsk peberkorn
- 1 lille stang kanel
- 125 g rørsukker
- 2 spsk. æbleeddike
- 1 strimmel økologisk citronskal
- 1½ dl kogende vand
- Ekstra vand (eller bouillon)
- ½ dl madlavningsfløde
- Kulør
- ½ kg stikkelsbær
- Tilbehør: små kartofler
Fremgangsmåde
- Krydr kyllingen med salt og peber og fyld den med skyllet persille.
- Luk med en kødnål eller et par tandstikker.
- Brun kyllingen på alle sider i margarine, tilsæt kogende vand og lad den stege under låg for svag varme i ca. 45 min. til den er mør.
- Tag kyllingen op, parter den og hold den varm.
- Tilsæt evt. lidt ekstra vand og lad saucen koge godt igennem.
- Til sidst tilsættes madlavningsfløde, smag til og juster farven med kulør.
- Saucen kan evt. jævnes.
Stikkelsbærkompot
- Bring æblemost, peberkorn, kanel, rørsukker, citronskal og æbleeddike i kog i en mindre gryde.
- Tilsæt skyllede stikkelsbær og kog 3-4 min. for svag varme.
- Tag gryden af varmen og lad dem trække.
Server saucen og stikkelsbærkompotten til kyllingen sammen med små kogte kartofler.