Grydestegt kylling med stikkelsbærkompot

Lækker hel kylling til familien! Et måltid der kan mætte mange.

75 minutter

 4 personer

Tip: er der små stykker kød tilbage? Perfekt! Brug resterne i en hønsesalat eller på rugbrød i madpakken.

Ingredienser

  • 1 hel kylling ca. 1400 g
  • Salt, peber
  • 1 bdt. persille
  • Margarine el. smør
  • ½ dl æblemost
  • ½ tsk peberkorn
  • 1 lille stang kanel
  • 125 g rørsukker
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 1 strimmel økologisk citronskal
  • 1½ dl kogende vand
  • Ekstra vand (eller bouillon)
  • ½ dl madlavningsfløde
  • Kulør
  • ½ kg stikkelsbær
  • Tilbehør: små kartofler

Fremgangsmåde

  1. Krydr kyllingen med salt og peber og fyld den med skyllet persille.
  2. Luk med en kødnål eller et par tandstikker.
  3. Brun kyllingen på alle sider i margarine, tilsæt kogende vand og lad den stege under låg for svag varme i ca. 45 min. til den er mør.
  4. Tag kyllingen op, parter den og hold den varm.
  5. Tilsæt evt. lidt ekstra vand og lad saucen koge godt igennem.
  6. Til sidst tilsættes madlavningsfløde, smag til og juster farven med kulør.
  7. Saucen kan evt. jævnes.

Stikkelsbærkompot

  1. Bring æblemost, peberkorn, kanel, rørsukker, citronskal og æbleeddike i kog i en mindre gryde.
  2. Tilsæt skyllede stikkelsbær og kog 3-4 min. for svag varme.
  3. Tag gryden af varmen og lad dem trække.

Server saucen og stikkelsbærkompotten til kyllingen sammen med små kogte kartofler.