Grydestegt kylling med agurkesalat og kartofler
Oplev den klassiske grydestegte kylling og mærk den rene smag af kvalitetskød.
80 minutter
4 personer
Tip: Har du lidt rester tilbage, men ikke nok til aftensmad dagen efter? Brug det resterende kyllingekød i en hønsesalat til madpakken.
Ingredienser
Grydestegt Kylling
- 1 hel kylling ca. 1400 g
- 1 bdt. persille
- 25 g smør
- salt og peber
- 3 dl vand
- 2 dl piskefløde
Agurkesalat
- 1 agurk
- 1 dl eddike
- 1/2 tsk salt
- groft kværnet peber
Kartofler
- 1 kg kartofler
- 3 tsk salt
- vand
Fremgangsmåde
Grydestegt kylling
- Kyllingen skylles, duppes og gnides med salt og peber og fyldes med den friske, skyllede persille
- Bind benene med kødsnor og luk kyllingen med en kødnål
- Brun kyllingen på alle 4 sider i smør i en stor gryde
- Læg kyllingen på den ene side og hæld vand ved, lad den simre i ca. 30 min. under låg, vend kyllingen og lad den stege færdig ca. 30 min. i halvdelen af fløden og evt. lidt mere vand.
Agurkesalat
- Skær agurken i skiver – tykkelsen er op til dig
- Pisk eddike, salt og peber sammen
- Kom agurkerne i lagen og lad trække mindst 30 minutter
Kartofler
- Skræl kartoflerne, sørg gerne for at alle har nogenlunde samme størrelse
- Kom kartofler i en stor gryde og dæk med vand og 3 tsk salt
- Bring vandet med kartofler i kog og skru derefter ned til middelvarme så det småsimrer
- Kog indtil kartoflerne er møre
- Lad kartoflerne hvile i vandet i fem minutter inden vandet hældes fra
Sovs
- Tag kyllingen op af gryden og hold den varm
- Tilsæt resten af fløden til gryden og kog den lidt ind (du kan jævne den med lidt maizena)
Parter kyllingen og server den med kogte kartofler, sovs og frisklavet agurkesalat