Grydestegt kylling med agurkesalat og kartofler

Oplev den klassiske grydestegte kylling og mærk den rene smag af kvalitetskød.

80 minutter

 4 personer

Tip: Har du lidt rester tilbage, men ikke nok til aftensmad dagen efter? Brug det resterende kyllingekød i en hønsesalat til madpakken.

opskriftsbillede på grydestegt kylling

Ingredienser

Grydestegt Kylling

  • 1 hel kylling ca. 1400 g
  • 1 bdt. persille
  • 25 g smør
  • salt og peber
  • 3 dl vand
  • 2 dl piskefløde

Agurkesalat

  • 1 agurk
  • 1 dl eddike
  • 1/2 tsk salt
  • groft kværnet peber

Kartofler

  • 1 kg kartofler
  • 3 tsk salt
  • vand

Fremgangsmåde

Grydestegt kylling

  1. Kyllingen skylles, duppes og gnides med salt og peber og fyldes med den friske, skyllede persille
  2. Bind benene med kødsnor og luk kyllingen med en kødnål
  3. Brun kyllingen på alle 4 sider i smør i en stor gryde
  4. Læg kyllingen på den ene side og hæld vand ved, lad den simre i ca. 30 min. under låg, vend kyllingen og lad den stege færdig ca. 30 min. i halvdelen af fløden og evt. lidt mere vand.

Agurkesalat

  1. Skær agurken i skiver – tykkelsen er op til dig
  2. Pisk eddike, salt og peber sammen
  3. Kom agurkerne i lagen og lad trække mindst 30 minutter

Kartofler

  1. Skræl kartoflerne, sørg gerne for at alle har nogenlunde samme størrelse
  2. Kom kartofler i en stor gryde og dæk med vand og 3 tsk salt
  3. Bring vandet med kartofler i kog og skru derefter ned til middelvarme så det småsimrer
  4. Kog indtil kartoflerne er møre
  5. Lad kartoflerne hvile i vandet i fem minutter inden vandet hældes fra

Sovs

  1. Tag kyllingen op af gryden og hold den varm
  2. Tilsæt resten af fløden til gryden og kog den lidt ind (du kan jævne den med lidt maizena)

Parter kyllingen og server den med kogte kartofler, sovs og frisklavet agurkesalat