Indbagt kylling med svampe, pærer og nødder

Med en saftig kylling og svampe i en sprød mørdej går man aldrig galt i byen!

45 minutter

4 personer

Tip: halver kyllinger på langs, og kom mere svampefyld i – så kan du hurtigt skalere opskriften op til at være til flere personer.

Indbagt kylling med svampe, pærer og nødder

Med en saftig kylling og svampe i en sprød mørdej går man aldrig galt i byen!

45 minutter

4 personer

Tip: halver kyllinger på langs, og kom mere svampefyld i – så kan du hurtigt skalere opskriften op til at være til flere personer.

Ingredienser

Mørdej

  • 250 g hvedemel
  • 150 g koldt smør
  • 1 æg
  • Evt. 1 spsk koldt vand

Fyld:

  • 4 stk Brystfilet, i alt 5-600 g
  • Smør eller olie til bruning
  • Salt, peber
  • 150 g rengjorte svampe eller champignon
  • 150 g flødeost
  • 25 g grofthakkede nødder
  • 1 sammen pisket æg

Salat:

  • 2 pærer
  • ¼ dl hvidvinseddike
  • ½ tsk dijonsennep
  • 1 tsk honning
  • ¾ dl olivenolie
  • Salt, peber
  • 50 g nødder gerne forskellige – hassel, valnød og pecannød
  • årstidens salat

Fremgangsmåde

Mørdej:

  1. Smuldr det kolde smør i melet og bland til det ligner revet ost.
  2. Saml dejen med æg og evt. lidt vand.
  3. Læg dejen i køleskabet indtil brug.

Fyld:

  1. Brun fileterne i smør eller olie på begge sider og krydr med salt og peber.
  2. Steg svampene til de er møre på panden og har afgivet væde. Krydr og lad dem køle lidt af.
  3. Rør svampene sammen med flødeost og hakkede nødder.
  4. Rul dejen ud til en stor firkant ca. 40 *40 og del den i fire lige store stykker.
  5. Fordel svampeblandingen midt på hvert dejstykke og læg kyllingen oven på.
  6. Pensl kanten med æg, pak dejen sammen omkring fyldet og læg den med sammenpakningen nedad på en bageplade med bagepapir.
  7. Pensl med æg og bag pakkerne ved 200°C i ca. 25 min.

Salat:

  1. Halver pærerne og fjern kernehusene. Skær dem i smalle både og vend dem straks i en vinaigrette af eddike, dijonsennep, honning og olivenolie pisket sammen og smagt til med salt og peber.
  2. Hak nødderne en anelse og bland med pærerne.

Anret den indbagte kylling på tallerkenen sammen med pærer og nødder blandet med masser af salat lige inden servering.