Kylling i stegeso med hvidløg og citron

En nem ret, der passer sig selv. Et hit til både hverdag og fest!

3 timer og 30 minutter

4 personer

Tip. Prøv også at fylde den med æble eller druer. Hvis du bruger æbler erstattes hvidvinen med cider.

Kylling i stegeso

En nem ret, der passer sig selv. Et hit til både hverdag og fest!

3 timer og 30 minutter

4 personer

Tip. Prøv også at fylde den med æble eller druer. Hvis du bruger æbler erstattes hvidvinen med cider

Ingredienser

  • 1 hel kylling
  • Salt, peber
  • 2 persillekviste
  • 1 rosmarinkvist
  • 2 hele hvidløg ca. 25 fed
  • 1 ubehandlet citron
  • Olivenolie
  • 2 dl tør hvidvin

Tilbehør: ristet brød og evt. halve bagte tomater.

Fremgangsmåde

  1. Rens kyllingen indvendig og dup den tør med køkkenrulle.
  2. Krydr den indvendig med salt og peber og fyld den med persille, rosmarin, hele fed hvidløg, saft og skal fra citron.
  3. Luk med en kødnål.
  4. Pensl kyllingen med lidt olivenolie og læg den i en stegeso.
  5. Hæld hvidvin over, læg låg på og sæt den i ovnen ved 125°C i ca. 3 timer.
  6. Mærk efter ved låret om den er færdig. Kødsaften skal være helt klar ved prik med en gaffel og så skal låret sidde helt løst, faktisk være ved at falde helt af.
  7. Si skyen over i en gryde, skum fedtet af, kog ind til det halve og smag til.
  8. Grill evt. kyllingen under grillen i ovnen til skindet er sprødt og gyldent.
  9. Parter kylling, pil hvidløgene ud og mos dem med en gaffel.
  10. Server de mosede hvidløg til kyllingen sammen med sky og ristet brød.