Grydestegt kylling med svampe & bær

Den perfekte efterårsret! Server den med jeres yndlings tilbehør hvad enten det er ris eller kartoffelmos.

75 minutter

 4 personer

Tip: ved at dele stykkerne i mindre dele, og komme flere grøntsager ved som gulerod og ærter, kan man nemt lave retten til helt op til 8 personer.

Ingredienser

  • 1 hel kylling ca. 1400 g
  • 1-2 skalotteløg
  • Olie til bruning
  • Salt, peber
  • 3-4 timiankviste
  • 3 dl marsala, kraftig rødvin eller rød portvin
  • 400 g rensede svampe fx kantareller
  • 250 g bær fx blåbær og hindbær – brug de bær du har og holder af.

Fremgangsmåde

  1. Rens og skyl kyllingen og parter den i bryst og lår.
  2. Del bryststykket i to og halver evt. lårene.
  3. Brun kyllingestykkerne i en gryde i lidt olie, tilsæt skalotteløg og brun endnu 3-4 min.
  4. Krydr med salt og peber og timian, hæld vin hen over og lad det simre under låg i 30 min.
  5. Rens svampene og skær de største i lidt mindre stykker.
  6. Steg dem et par min. på en pande i lidt olie og kom dem ved kyllingen.
  7. Steg endnu 10 min., kom grundigt skyllede eller kogte bær ved, smag til og server.

Serveres med tilbehør efter eget valg. Vi anbefaler rodfrugtsmos.