Grydestegt kylling med svampe & bær
Den perfekte efterårsret! Server den med jeres yndlings tilbehør hvad enten det er ris eller kartoffelmos.
75 minutter
4 personer
Tip: ved at dele stykkerne i mindre dele, og komme flere grøntsager ved som gulerod og ærter, kan man nemt lave retten til helt op til 8 personer.
Ingredienser
- 1 hel kylling ca. 1400 g
- 1-2 skalotteløg
- Olie til bruning
- Salt, peber
- 3-4 timiankviste
- 3 dl marsala, kraftig rødvin eller rød portvin
- 400 g rensede svampe fx kantareller
- 250 g bær fx blåbær og hindbær – brug de bær du har og holder af.
Fremgangsmåde
- Rens og skyl kyllingen og parter den i bryst og lår.
- Del bryststykket i to og halver evt. lårene.
- Brun kyllingestykkerne i en gryde i lidt olie, tilsæt skalotteløg og brun endnu 3-4 min.
- Krydr med salt og peber og timian, hæld vin hen over og lad det simre under låg i 30 min.
- Rens svampene og skær de største i lidt mindre stykker.
- Steg dem et par min. på en pande i lidt olie og kom dem ved kyllingen.
- Steg endnu 10 min., kom grundigt skyllede eller kogte bær ved, smag til og server.
Serveres med tilbehør efter eget valg. Vi anbefaler rodfrugtsmos.