Kylling på lakridsrod m. rød tzatziki og mash af kartofler og urter

Udfordr dig selv og dine smagsløg med vores udgave af tzatziki og kartoffel, der serveres sammen med kylling på spyd af lakridsrod.

45 minutter

4 personer

Tip: kartoflerne kan også byttes ud med salat, ris, pasta, linser, couscous eller noget helt andet!

Kylling på lakridsrod

Udfordr dig selv og dine smagsløg med vores udgave af tzatziki og kartoffel, der serveres sammen med kylling på spyd af lakridsrod.

45 minutter

4 personer

Tip: kartoflerne kan også byttes ud med salat, ris, pasta, linser, couscous eller noget helt andet!

Ingredienser

  • 4 stk kyllingebryster, deles i halve
  • 8 stk lakridsrødder
  • 1 bdt. mynte
  • 10 stk tørret abrikoser
  • 1 fed hvidløg

Rød tzatziki

  • 2 stk rødbeder
  • 2 dl skyr
  • 1 stk lime

Mash af kartofler og urter

  • 4 stk store kartofler ala bagekartofler eller 8 kartofler hvis det er almindelige spisekartofler
  • 2 spsk hasselnødder
  • 1 tsk salvie
  • 1 tsk basilikum
  • 1 tsk persille

Fremgangsmåde

  1. Start med at skylle dine kartofler, de behøver ikke at blive skrællet.
  2. Kom kartoflerne i en gryde med letsaltet vand og bring i kog. Skru ned for temperaturen og lad simre i 15-20 alt efter størrelse.
  3. Hak mynte, hvidløg og abrikoser fint. Sæt til side.
  4. Del kyllingebrysterne og sæt på en lakridsrod. Kom mynte, hvidløg og abrikoser over.
  5. Krydr med salt og peber og kom kyllingerne i ovnen ved 180 grader.
  6. Skræl rødbederne og riv dem på et rivejern. Bland med skyr, salt og peber.
  7. Pres saft af lime og riv lime skal. Kom begge i rødbedeblandingen.
  8. Tag de færdige kartofler op af vandet og mos dem let med en gaffel. Tilsæt nødder og friske krydderurter.

Retten smager ekstra godt hvis man snitter et 1/2 spidskål i tynde strimler vendt i lime, frisk hakket ingefær og honning.