Kyllingebryst Cosmopolitan

Hvem elsker ikke en frisk cosmo? Kyllingebryst cosmopolitan er en sand eksplosion af farver og smag.

30 minutter

4 personer

Tip: Har du rester af kylling eller andet kød fra dagen før? Så smager dressingen også fantastisk herpå. Perfekt til madpakken eller frokosten.

Kyllingebryst Cosmopolitan

Hvem elsker ikke en frisk cosmo? Kyllingebryst cosmopolitan er en sand eksplosion af farver og smag.

30 minutter

4 personer

Tip: Har du rester af kylling eller andet kød fra dagen før? Så smager dressingen også fantastisk herpå. Perfekt til madpakken eller frokosten.

Ingredienser

  • 4 kyllingebryster
  • 1,5 dl tranebær, tørrede eller frosne
  • 2 spsk rørsukker
  • 1 tsk friskhakket chili
  • 2 økologiske citroner
  • 6 cl. vodka
  • 2 stk rabarber
  • 1 spsk frisk ingefær

Tilbehør: salat og groft brød eller nye kartofler

Fremgangsmåde

  1. Brysterne brunes godt af på en meget varm pande med en lille sjat olivenolie på.
  2. Steg filetterne  i ca. 2 minutter  på hver side eller til de bliver lidt gyldne,  krydres med salt og peber.
  3. Sluk for panden og ind i en varm ovn ved 180 grader ca. 15 min.
  4. Lad brystet hvile ca. 5-7 min. inden du deler det i tre stykker på skrå.
  5. En gryde sættes på komfuret, kom lidt olie i, varm op, sving rabarber skåret i små tern, finthakket ingefær og tranebær i gryden.
  6. Tilsæt vodka og chili samt saft og skal af citroner, lad det koge hurtig ind, det må ikke være eller blive for blødt, det hele tager 5-7 min., der skal være bid og kant i den relish.
  7. Serveres med salat, noget groft brød eller nye kartofler. Plukket raddichio salat eller anden bitter salat vendt med lidt valnøddeolie, kan anbefales.

NB. Kyllingebrysterne kan også grilles, hvis man har lyst til det.