Kyllingegryde med rodfrugter og efterårspersille

En skøn efterårssuppe fuld af vitaminer og smag

60 minutter

4 personer

Tip: Rodfrugter er en skøn måde at få fylde i et måltid, og denne suppe forener den gode kyllingesmag med de lækre rodfrugter

Kyllingegryde med rodfrugter og efterårspersille

En skøn efterårssuppe fuld af vitaminer og smag

60 minutter

4 personer

Tip: Rodfrugter er en skøn måde at få fylde i et måltid, og denne suppe forener den gode kyllingesmag med de lækre rodfrugter

Ingredienser

  • 1 hel kylling deles i 8-10 stykker
  • 2 dl most
  • 1 knoldselleri
  • 2 persillerødder
  • 1 pastinak
  • 2 løg
  • 1 bdt persille
  • 500 g kartofler
  • 50 g hasselnødder
  • 25 g smør

Fremgangsmåde

  1. Knoldselleri skæres i tern, persillerødder og pastinak deles i passende stykker og løg skæres i både.
  2. Brun kyllingen af på alle sider.
  3. Herefter tilsættes most og alle rodfrugterne (ikke kartofler) og lad det simre i 35-40 minutter.
  4. Kartoflerne kommes i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter. De knuses med en gaffel når de kommer ud.
  5. Smør og hasselnødder brunes på en pande og hældes over kartoflerne med salt.
  6. Gryden smages til, det er en halv suppe og halv gryderet, så du bestemmer, om der skal reduceres yderligere til mere eller mindre væske.