Kyllingepostej med tranebærrelish
En smagfuld ret, der kan serveres som forret eller til en frokost!
80 minutter + hviletid henover natten
8-10 personer
Tip: kyllingepostejen passer perfekt som forret, og den serverer mange på trods af at der er lidt kød i. Skulle der være rester, smager det fortræffeligt til frokost dagen efter.
![kyllingepostej](https://rokkedahl.dk/wp-content/uploads/2022/04/kyllingepostej-1024x726.png)
Ingredienser
Kyllingepostej
- 2 kyllingefileter
- Smør til bruning
- Salt, peber
- 2 pakker hakket kylling, a 400 g
- 2 tsk. salt
- 2 finthakkede skalotteløg
- Friskkværnet peber
- 1 dl rasp
- 2 æg
- ¼ dl hakket persille
- 50 g soltørrede tranebær
- 50 g valnøddekerner
- 5 skiver lufttørret skinke
Tranebærrelish
- 150 g hakket rødløg
- 150 g æble i små tern
- 1 dl soltørrede tranebær
- 1 dl tranebærsaft
- 1/2 dl rødvinseddike
- 150 g rørsukker
- 75 g friske tranebær
Fremgangsmåde
- Brun kyllingefileterne i smør på panden og krydr med salt og peber.
- Rør hakket kylling sejt med salt.
- Tilsæt skalotteløg, peber, rasp og æg og rør det godt sammen.
- Bland med persille, tranebær og grofthakkede valnøddekerner.
- Beklæd en aflang form med bagepapir og læg den lufttørrede skinke i så den dækker bund og sider. Kom halvdelen af farsen i formen, læg kyllingefileterne i forlængelse af hinanden og kom resten af farsen oven på, så den er dækket. Glat farsen så overfladen er jævn og pak skinken hen over så den er dækket.
- Bag postejen ved 175°C i ca. 1 time. Lad den hvile under pres i køleskabet til næste dag.
- Bring langsomt rødløg, æble, tranebær, eddike og sukker i kog og lad det koge til løgene er møre og væden kogt kraftigt ind. Bland med friske tranebær og lad det trække gerne til næste dag.
- Skær postejen i skiver og server med tranebærrelish.