Kyllingepostej med tranebærrelish

En smagfuld ret, der kan serveres som forret eller til en frokost!

80 minutter + hviletid henover natten

8-10 personer

Tip: kyllingepostejen passer perfekt som forret, og den serverer mange på trods af at der er lidt kød i. Skulle der være rester, smager det fortræffeligt til frokost dagen efter.

Ingredienser

Kyllingepostej

  • 2 kyllingefileter
  • Smør til bruning
  • Salt, peber
  • 2 pakker hakket kylling, a 400 g
  • 2 tsk. salt
  • 2 finthakkede skalotteløg
  • Friskkværnet peber
  • 1 dl rasp
  • 2 æg
  • ¼ dl hakket persille
  • 50 g soltørrede tranebær
  • 50 g valnøddekerner
  • 5 skiver lufttørret skinke

Tranebærrelish

  • 150 g hakket rødløg
  • 150 g æble i små tern
  • 1 dl soltørrede tranebær
  • 1 dl tranebærsaft
  • 1/2 dl rødvinseddike
  • 150 g rørsukker
  • 75 g friske tranebær

Fremgangsmåde

  1. Brun kyllingefileterne i smør på panden og krydr med salt og peber.
  2. Rør hakket kylling sejt med salt.
  3. Tilsæt skalotteløg, peber, rasp og æg og rør det godt sammen.
  4. Bland med persille, tranebær og grofthakkede valnøddekerner.
  5. Beklæd en aflang form med bagepapir og læg den lufttørrede skinke i så den dækker bund og sider. Kom halvdelen af farsen i formen, læg kyllingefileterne i forlængelse af hinanden og kom resten af farsen oven på, så den er dækket. Glat farsen så overfladen er jævn og pak skinken hen over så den er dækket.
  6. Bag postejen ved 175°C i ca. 1 time. Lad den hvile under pres i køleskabet til næste dag.
  7. Bring langsomt rødløg, æble, tranebær, eddike og sukker i kog og lad det koge til løgene er møre og væden kogt kraftigt ind. Bland med friske tranebær og lad det trække gerne til næste dag.
  8. Skær postejen i skiver og server med tranebærrelish.