Nordisk paella

En himmelsk ret, der henleder tankerne p√• sydens sol. Denne paella er lavet med et nordisk tvist, og indeholder sk√łnne nuancer fra land og hav.

60 minutter

4 personer

Tip: Paellaen er en perfekt måde at bruge rester på! Hvis du har lidt fisk, ko, gris og kylling fra de andre dage kan de nemt inkorporeres i retten, da paellaen er kendt for at være en smagseksplosion, der blander sanser og indtryk.

Nordisk paella

En himmelsk ret, der henleder tankerne p√• sydens sol. Denne paella er lavet med et nordisk tvist, og indeholder sk√łnne nuancer fra land og hav.

60 minutter

4 personer

Tip: Paellaen er en perfekt måde at bruge rester på! Hvis du har lidt fisk, ko, gris og kylling fra de andre dage kan de nemt inkorporeres i retten, da paellaen er kendt for at være en smagseksplosion, der blander sanser og indtryk.

Ingredienser

  • 400 g brystfilet (l√•rstykker passer ogs√• rigtig godt i retten)
  • Olivenolie
  • Salt, peber
  • 100 g chorizo i tern
  • 1-2 l√łg med top
  • 2 fed hvidl√łg
  • 1 tsk paprika
  • 2¬Ĺ dl perlebyg
  • 1 knsp. safran
  • 1 dl t√łr hvidvin
  • Ca. 4 dl h√łnsebouillon
  • ¬Ĺ kg rensede bl√•muslinger*
  • Persille
  • 1 √łkologisk citron

*Skyl muslingerne og check at alle er lukkede og hele. Kasser de √•bne som ikke lukker i ved et let bank mod bordpladen. Fjern “sk√¶gget”.

Fremgangsmåde

  1. Skær hver filet i 4-5 lige store stykker og brun dem 5 min. i olivenolie ved god varme. Krydr med salt og peber og læg dem til side.
  2. Sk√¶r chorizo i tern og hak l√łgene. Steg chorizo og l√łg til l√łgene er klare.
  3. Krydr med knust hvidl√łg og paprika, tils√¶t perlebyg samt safran og varm det godt igennem.
  4. Hæld hvidvin over og kog til væden er næsten fordampet.
  5. Kom bouillon ved lidt ad gangen og lad det simre under omr√łring i 15 min
  6. Kom kylling og bl√•muslinger ved, r√łr rundt, l√¶g l√•g p√• og damp 5 min. til muslingerne har √•bnet sig.
  7. Smag til med salt og peber.
  8. Drys med persille og server med citron skåret i både.