Nordisk paella
En himmelsk ret, der henleder tankerne på sydens sol. Denne paella er lavet med et nordisk tvist, og indeholder skønne nuancer fra land og hav.
60 minutter
4 personer
Tip: Paellaen er en perfekt måde at bruge rester på! Hvis du har lidt fisk, ko, gris og kylling fra de andre dage kan de nemt inkorporeres i retten, da paellaen er kendt for at være en smagseksplosion, der blander sanser og indtryk.
![nordisk paella](https://rokkedahl.dk/wp-content/uploads/2022/06/nordisk-paella-1024x726.png)
Nordisk paella
![nordisk paella](https://rokkedahl.dk/wp-content/uploads/2022/06/nordisk-paella-1024x726.png)
En himmelsk ret, der henleder tankerne på sydens sol. Denne paella er lavet med et nordisk tvist, og indeholder skønne nuancer fra land og hav.
60 minutter
4 personer
Tip: Paellaen er en perfekt måde at bruge rester på! Hvis du har lidt fisk, ko, gris og kylling fra de andre dage kan de nemt inkorporeres i retten, da paellaen er kendt for at være en smagseksplosion, der blander sanser og indtryk.
Ingredienser
- 400 g brystfilet (lårstykker passer også rigtig godt i retten)
- Olivenolie
- Salt, peber
- 100 g chorizo i tern
- 1-2 løg med top
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk paprika
- 2½ dl perlebyg
- 1 knsp. safran
- 1 dl tør hvidvin
- Ca. 4 dl hønsebouillon
- ½ kg rensede blåmuslinger*
- Persille
- 1 økologisk citron
*Skyl muslingerne og check at alle er lukkede og hele. Kasser de åbne som ikke lukker i ved et let bank mod bordpladen. Fjern “skægget”.
Fremgangsmåde
- Skær hver filet i 4-5 lige store stykker og brun dem 5 min. i olivenolie ved god varme. Krydr med salt og peber og læg dem til side.
- Skær chorizo i tern og hak løgene. Steg chorizo og løg til løgene er klare.
- Krydr med knust hvidløg og paprika, tilsæt perlebyg samt safran og varm det godt igennem.
- Hæld hvidvin over og kog til væden er næsten fordampet.
- Kom bouillon ved lidt ad gangen og lad det simre under omrøring i 15 min
- Kom kylling og blåmuslinger ved, rør rundt, læg låg på og damp 5 min. til muslingerne har åbnet sig.
- Smag til med salt og peber.
- Drys med persille og server med citron skåret i både.