Nordisk paella

En himmelsk ret, der henleder tankerne på sydens sol. Denne paella er lavet med et nordisk tvist, og indeholder skønne nuancer fra land og hav.

60 minutter

4 personer

Tip: Paellaen er en perfekt måde at bruge rester på! Hvis du har lidt fisk, ko, gris og kylling fra de andre dage kan de nemt inkorporeres i retten, da paellaen er kendt for at være en smagseksplosion, der blander sanser og indtryk.

Nordisk paella

En himmelsk ret, der henleder tankerne på sydens sol. Denne paella er lavet med et nordisk tvist, og indeholder skønne nuancer fra land og hav.

60 minutter

4 personer

Tip: Paellaen er en perfekt måde at bruge rester på! Hvis du har lidt fisk, ko, gris og kylling fra de andre dage kan de nemt inkorporeres i retten, da paellaen er kendt for at være en smagseksplosion, der blander sanser og indtryk.

Ingredienser

  • 400 g brystfilet (lårstykker passer også rigtig godt i retten)
  • Olivenolie
  • Salt, peber
  • 100 g chorizo i tern
  • 1-2 løg med top
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk paprika
  • 2½ dl perlebyg
  • 1 knsp. safran
  • 1 dl tør hvidvin
  • Ca. 4 dl hønsebouillon
  • ½ kg rensede blåmuslinger*
  • Persille
  • 1 økologisk citron

*Skyl muslingerne og check at alle er lukkede og hele. Kasser de åbne som ikke lukker i ved et let bank mod bordpladen. Fjern “skægget”.

Fremgangsmåde

  1. Skær hver filet i 4-5 lige store stykker og brun dem 5 min. i olivenolie ved god varme. Krydr med salt og peber og læg dem til side.
  2. Skær chorizo i tern og hak løgene. Steg chorizo og løg til løgene er klare.
  3. Krydr med knust hvidløg og paprika, tilsæt perlebyg samt safran og varm det godt igennem.
  4. Hæld hvidvin over og kog til væden er næsten fordampet.
  5. Kom bouillon ved lidt ad gangen og lad det simre under omrøring i 15 min
  6. Kom kylling og blåmuslinger ved, rør rundt, læg låg på og damp 5 min. til muslingerne har åbnet sig.
  7. Smag til med salt og peber.
  8. Drys med persille og server med citron skåret i både.