Salat med poppede vilde ris

Den perfekte ret til at mindske madspild! Lækker salat lavet med gårsdagens kylling, ris og rugbrød.

20 minutter

4 personer

Tip: ingredienserne  i denne salat kan udbyttes med andre grøntsager alt efter hvilke som er ved at løbe på holdbarheden. Har du ikke noget rugbrød kan daggammelt brød også bruges.

Salat med poppede vilde ris

Den perfekte ret til at mindske madspild! Lækker salat lavet med gårsdagens kylling, ris og rugbrød.

20 minutter

4 personer

Tip: ingredienserne  i denne salat kan udbyttes med andre grøntsager alt efter hvilke som er ved at løbe på holdbarheden. Har du ikke noget rugbrød kan daggammelt brød også bruges.

Ingredienser

  • Ca. 400 g kyllingebrystfilet
  • 1 frillice salat
  • 1 dl vilde ris
  • 1/2 dl olie
  • 1 potte purløg
  • 1 håndfuld radiser
  • 8 super tynde skiver rugbrød
  • 25 g smør
  • 1/2 rødløg
  • 1 dl cremefraiche

Fremgangsmåde

  1. Varm ovnen op til 200 grader.
  2. Steg kyllingen i lidt olie ca. 2 min på hver side ved kraftig varme og derefter ca. 7 min. ved middel varme på hver side.
  3. Tag kyllingen af panden og lad den afkøle. Krydr med salt og peber.
  4. Varm olien op i en dyb pande, tjek med bunden af en tændstik om olien er varm nok, det skal syde omkring træet.
  5. Tilsæt nu risene og lad dem poppe, afkøl risene på køkkenrulle.
  6.  Smør rugbrødet med smør og rist det i ovnen i ca. 8 min.
  7. Bland en salat af skyllet frillice brækket i større stykker, poppede ris, purløg klippet i lange stykker og skivede radiser.
  8. Top salaten med brækket rugbrød.
  9. Rør en dressing af revet løg og cremefraiche og dryp salaten med dressingen.