Salat med poppede vilde ris
Den perfekte ret til at mindske madspild! Lækker salat lavet med gårsdagens kylling, ris og rugbrød.
20 minutter
4 personer
Tip: ingredienserne i denne salat kan udbyttes med andre grøntsager alt efter hvilke som er ved at løbe på holdbarheden. Har du ikke noget rugbrød kan daggammelt brød også bruges.
![salat med poppede ris](https://rokkedahl.dk/wp-content/uploads/2022/06/salat-med-poppede-ris-1024x726.png)
Salat med poppede vilde ris
![salat med poppede ris](https://rokkedahl.dk/wp-content/uploads/2022/06/salat-med-poppede-ris-1024x726.png)
Den perfekte ret til at mindske madspild! Lækker salat lavet med gårsdagens kylling, ris og rugbrød.
20 minutter
4 personer
Tip: ingredienserne i denne salat kan udbyttes med andre grøntsager alt efter hvilke som er ved at løbe på holdbarheden. Har du ikke noget rugbrød kan daggammelt brød også bruges.
Ingredienser
- Ca. 400 g kyllingebrystfilet
- 1 frillice salat
- 1 dl vilde ris
- 1/2 dl olie
- 1 potte purløg
- 1 håndfuld radiser
- 8 super tynde skiver rugbrød
- 25 g smør
- 1/2 rødløg
- 1 dl cremefraiche
Fremgangsmåde
- Varm ovnen op til 200 grader.
- Steg kyllingen i lidt olie ca. 2 min på hver side ved kraftig varme og derefter ca. 7 min. ved middel varme på hver side.
- Tag kyllingen af panden og lad den afkøle. Krydr med salt og peber.
- Varm olien op i en dyb pande, tjek med bunden af en tændstik om olien er varm nok, det skal syde omkring træet.
- Tilsæt nu risene og lad dem poppe, afkøl risene på køkkenrulle.
- Smør rugbrødet med smør og rist det i ovnen i ca. 8 min.
- Bland en salat af skyllet frillice brækket i større stykker, poppede ris, purløg klippet i lange stykker og skivede radiser.
- Top salaten med brækket rugbrød.
- Rør en dressing af revet løg og cremefraiche og dryp salaten med dressingen.