Thailandsk kyllingesuppe
En skøn suppe med smæk på smag og grøntsager!
80 minutter
4 personer
Tip: Man bruger oftest mindre kød i en suppe end beregnet, derfor kan man med fordel gemme noget af kødet til en sandwich eller salat til dagen efter.
Ingredienser
- 1 hel kylling, 1300-1500 g
- 2½ liter vand
- 1 bdt. forårsløg
- 1 løg
- 2 chili
- 1 stykke skrællet ingefær
- 1 lime
- 2 tsk salt
- 125 g shitake svampe
- sesamolie til stegning
- 2 røde chili
- 125 g nudler fx. risnudler
- 100 g baby spinat
- 1-2 spsk limesaft
- 1 tsk sukker
- ½ dl fiskesauce
Fremgangsmåde
- Rens og skyl kyllingen og kom den i en stor gryde sammen med 2½ liter vand.
- Bring det langsomt i kog og skum grundigt af.
- Tilsæt 2 rengjorte forårsløg, løg i både, hele chili, ingefær i skiver, lime i både samt salt.
- Lad det hele simre i 45 min.
- Tag kyllingen op af gryden og læg den til side. Pil skindet af, pil kødet af benene og del det i mindre stykker. Kasser ben og skind.
- Si suppen og kom den tilbage i gryden.
- Rengør svampene og skær dem i skiver.
- Svits dem i sesamolie ved middel varme 2-3 min. og kom dem i suppen sammen med chili skåret i tynde strimler.
- Kog suppen 10 min. og tilsæt nudler, spinat, resten af forårsløgene snittet fint samt kyllingekød.
- Kog 2-3 min. og smag til med limesaft, sukker og fiskesauce.
- Server suppen rygende varm med et godt stykke brød.