Kyllingesalat

En skøn salat der kan bruges som forret, frokost eller som en del af et lækkert tapas bord.

90 minutter

8-10 personer

Tip: ved at lave salaten på en hel kylling, kan man bruge vandet fra kyllingen sammen med skroget og koge den lækreste fond. Bruges salaten som forret eller I ikke er så mange, kan man med fordel gemme kyllingekødet og lave tarteletter på det dagen efter sammen med det gemte fond.

Kyllingesalat

En skøn salat der kan bruges som forret, frokost eller som en del af et lækkert tapas bord.

90 minutter

8-10 personer

Tip: ved at lave salaten på en hel kylling, kan man bruge vandet fra kyllingen sammen med skroget og koge den lækreste fond. Bruges salaten som forret eller I ikke er så mange, kan man med fordel gemme kyllingekødet og lave tarteletter på det dagen efter sammen med det gemte fond.

Ingredienser

Fladbrød:

  • 3.5 dl vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 3 tsk salt
  • 100 g groft mel. Her er der brugt grahamsmel
  • 400 g mel

Kyllingesalat:

  • 1 hel kylling ca. 1400 g
  • 200 g grønne vindruer – gerne uden sten
  • 1 rødt æble
  • 1 lille løg
  • 2 spsk kapers
  • 4 dl cremefraiche 9%
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 tsk flydende honning
  • 1 potte purløg
  • salt og peber

Fremgangsmåde

Fladbrød:

  1. Oplæg gæren i vand i en mellem skål
  2. Tilsæt de resterende ingredienser til skålen, og rør dejen i ca. 5 min. Enten ved håndmikser eller i en røremaskine
  3. Lad dejen hæve tildækket i 1 time (kog kyllingen mens dejen hæver).
  4. Del dejen i 8-10 stykker, og rul dem ud, så de bliver så tynde som muligt.
  5. Varm en pande op på høj varme.
  6. Læg fladbrødet på en tør pande, og bag dem på begge sider. Dejen puffer lidt op og bliver lidt mørk.
  7. Afkøl på en rist.

Kyllingesalat:

  1. Kog kyllingen i ca. 1 time med salt og peber.
  2. Afkøl den og pluk kødet fra kyllingen.
  3. Skær æblet i tern og halver druerne, fjern eventuelle kerner.
  4. Hak løget fint.
  5. Bland en dressing af cremefraiche, hvidvinseddike, honning, sennep, og fintklippet purløg, smag til med salt og peber.
  6. Vend alle ingredienser sammen.
  7. Server kyllingesalaten på grove fladbrød