Tarteletter
En dansk klassikker! Tarteletter bruger hele kyllingen og skroget, og er en super måde at undgå madspild på.
90 minutter
6 personer
Tip: Hvis I ikke er så mange, kan man med fordel gemme halvdelen af kyllingen til en lækker kyllingesalat eller tærte.
![tarteletter](https://rokkedahl.dk/wp-content/uploads/2022/06/tarteletter-150x106.png)
Tarteletter
![tarteletter](https://rokkedahl.dk/wp-content/uploads/2022/06/tarteletter-150x106.png)
En dansk klassikker! Tarteletter bruger hele kyllingen og skroget, og er en super måde at undgå madspild på.
90 minutter
6 personer
Tip: Hvis I ikke er så mange, kan man med fordel gemme halvdelen af kyllingen til en lækker kyllingesalat eller tærte.
Ingredienser
- 1 hel kylling
- 2 laurbærblade
- 2 gulerødder
- 1 løg
- 2 pk. gammeldags tarteletskaller
- 75 g smør
- 75 g mel
- 7 dl suppe fra kyllingen
- salt og peber
- 1 bdt grønne asparges
- 1 porre
Fremgangsmåde
- Kog kyllingen i ca. 1 time sammen med laurbærblade, løg og gulerødder, salt og peber.
- Afkøl kyllingen og gem 7 dl af fond fra kyllingen. Resten af fonden kan gemmes på køl og bruges i supper, saucer og lignende.
- Når kyllingen er afkølet plukkes kødet fra.
- Smelt smørret i en gryde ved middel varme.
- Tilsæt melet under omrøring og tilsæt 7 dl af suppen og bring opbagningen i kog, vend kyllingen i, smag til med salt og peber. Snit asparges i mundrette stykker og vend dem i, sammen med fint snittet porre.
- Anret tarteletterne og pynt med brøndkarse.